Grav accident aviatic în Italia: Două aeronave militare s-au ciocnit; una dintre ele s-a prăbușit între case. Există victime (VIDEO)

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Două avioane monomotor cu elice SIAI U208 ale Forțelor Aeriene cu baza la Guidonia, în apropiere de Roma, s-au prăbușit în timpul unei misiuni de antrenament. Cei doi piloți au murit, din păcate, în urma impactului. Una dintre aeronave s-a prăbușit între case, iar alta pe un câmp. 

Tragedie în Guidonia, la periferia Romei: două avioane de antrenament militar Siai Marchetti 208 s-au ciocnit și s-au prăbușit marți dimineață, în jurul orei locale 11.00.

Unul dintre avioane s-a prăbușit pe un câmp din Via Roma, lângă o benzinărie Tiber, celălalt s-a prăbușit între câteva case și peste o mașină în Via delle Margherite.

Ambii piloți au murit, nu au existat alți răniți. Cei doi piloți, instructori de zbor cu experiență, aparțineau Escadrilei a 60-a a Forțelor Aeriene.

Grav accident aviatic în Italia

 

Procurorul de serviciu de la Parchetul din Tivoli a efectuat o inspecție la locul accidentului. Parchetul va deschide o anchetă pentru a reconstitui cele întâmplate. Inspectoratul Forțelor Aeriene, în calitate de aeronavă militară, va demara, de asemenea, investigații, informează Il Mesaggero.

Potrivit celor reconstituite, grupul de patru avioane militare U-208 făcea manevre pe cerul de la periferia Romei când s-a produs impactul între două aparate, a căror dinamică este examinată de cei care fac ancheta. Ele se aflau 'în aer în cadrul unei misiuni de antrenament', explică forțele aeriene într-o notă în care subliniază că cauzele impactului 'nu sunt cunoscute pentru moment'.

Două aeronave militare s-au ciocnit; una dintre ele s-a prăbușit între case



Cert este că unul dintre avioane s-a izbit de o mașină pe Via delle Margherite. Celălalt, în schimb, în Via Longarina, pe o pajiște aflată la câțiva kilometri de aeroportul militar din Guidonia. Pentru cei doi piloți militari nu era nimic de făcut. Serviciile de salvare, care includeau și o ambulanță aeriană, au fost inutile. Nu au existat alte răni.

În așteptarea reconstituirii celor întâmplate, procurorul de serviciu de la Parchetul din Tivoli a efectuat o inspecție în zona Via Longarina. Parchetul va demara o anchetă pentru a reconstitui ce s-a întâmplat. Inspectoratul de aviație, fiind vorba de aeronave militare, va demara, de asemenea, investigații.

Coloana înaltă de fum negru, între case, a atras atenția curioșilor încă din primele minute. Mulți au fost martori ai scenei. 'I-am văzut căzând în fața ochilor mei'. - povestește Simone pentru RomaToday - 'Au fost patru avioane. Unul și-a pierdut aripa din spate și a început să se învârtă pe el însuși până când s-a prăbușit și a luat foc. Părea că făceau teste de formare'. 'Era deasupra capului meu și am auzit motorul oprindu-se după o explozie', povestește Lola pentru portalul nostru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel