Donald Trump: „Încheiam în 24 de ore războiul din Ucraina, dacă eram președinte”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Donald Trump: „Încheiam în 24 de ore războiul din Ucraina, dacă eram președinte”
Donald Trump: „Încheiam în 24 de ore războiul din Ucraina, dacă eram președinte”

Fostul președinte al SUA susține că America este „în pragul celui de-al treilea război mondial” și că, dacă el ar fi președinte, ar avea un acord de pace între Rusia și Ucraina negociat în 24 de ore, într-un discurs susținut sâmbătă seară în primele evenimente din campania electorală pentru 2024.

„Această înțelegere așteaptă să fie încheiată, dar nu există nimeni care să o facă”, a spus Donald Trump într-un discurs susținut în New Hampshire, potrivit Libertatea. El a mai acuzat că puterile străine „folosesc în mod deschis cuvântul nuclear tot timpul” pentru că „nu au niciun respect pentru conducerea noastră” și a precizat că dacă revine la Casa Albă va construi un „dom impenetrabil” pentru a proteja SUA de atacurile cu rachete nucleare pe modelul sistemului de apărare aerian al Israelului – „Iron Dome”.

„Personalitatea mea ne-a ținut departe de război”, a continuat fostul președinte. „Și am mai spus-o înainte, așa ceva nu s-ar fi întâmplat niciodată cu Rusia. Putin nu ar fi intrat niciodată (n.r. – în război). Și chiar și acum aș putea rezolva asta în 24 de ore. Este atât de oribil ce s-a întâmplat. Aceste orașe sunt demolate acum”, a mai spus Donald Trump.

 

 

„Mai supărat ca niciodată”

 

Trump și-a lansat oficial candidatura pentru Casa Albă în urmă cu mai bine de două luni, cu un discurs susținut la clubul său Mar-a-Lago din Florida, care a fost criticat pentru lipsă de energie și conținut. În primul eveniment cu public, care a avut loc sâmbătă în New Hampshire, a anunțat că este „mai supărat” decât oricând.

„Avem nevoie de un președinte care să fie gata să livreze din prima zi și eu sunt gata să livrez”, a spus el la reuniunea anuală a Partidului Republican din statul New Hampshire. „Ei [media] au spus: «Nu face mitinguri! Nu face campanie! Poate că a pierdut această abilitate» Sunt mai supărat acum și sunt mai implicat acum decât am fost vreodată”, a spus Trump în aplauzele susținătorilor.

Unele sondaje de opinie l-au arătat pe Trump mai vulnerabil printre republicani decât oricând din 2015. Ron DeSantis, guvernatorul Floridei, a devenit principalul său rival după problemele avute de candidații susținuți de Trump în alegerile parțiale din 2022.

Cu toate acestea, fostul președinte a negat cu dezinvoltură că se confruntă cu o concurență serioasă în alegerile interne ale republicanilor. „Suntem atât de departe în sondaje. Vom câștiga și vom câștiga cu un scor foarte mare”, a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel