Doi tineri români, reţinuți după ce au incendiat o maşină şi au condus fără permis

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Un tânăr de 26 de ani a fost arestat, iar poliţiştii l-au reţinut pe un altul, după ce cei doi au incendiat o maşină şi au condus fără permis.

 

Judecătoria Cluj-Napoca a emis un mandat de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, faţă de un bărbat de 26 de ani, scrie Agerpres. De asemenea, poliţiştii l-au reţinut și pe un altul, după ce cei doi bărbați au incendiat o maşină şi au condus fără permis.

"În cursul zilei de 5 ianuarie a.c., poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Apahida au reţinut pentru o perioadă de 24 de ore doi bărbaţi, cu vârste de 19 şi 26 de ani, ambii din comuna Apahida, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi distrugere. În fapt, la data de 17 decembrie 2021, poliţiştii au fost sesizaţi prin intermediul unui apel la numărul unic de urgenţă 112, cu privire la un autoturism incendiat, pe strada Viilor din localitatea Dezmir. (...) Din cercetări a reieşit că bărbatul de 26 de ani ar fi incendiat autoturismul în cauză la data de 17 decembrie 2021, ulterior conducând un alt autoturism fără a deţine permis de conducere. Totodată, acesta ar fi încredinţat autoturismul tânărului de 19 ani, deşi ar fi cunoscut faptul că nu este deţinătorul unui permis de conducere", se arată într-un comunicat transmis, joi, de IPJ Cluj.

De asemenea, potrivit sursei citate, în urmă cu o zi, in data de 5 ianuarie, au fost puse în executare mandate de aducere emise pe numele celor doi. În plus, ulterior au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore şi predaţi reprezentanţilor unui Centru de Reţinere şi Arestare Preventivă.

"Magistraţii din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca au admis propunerea şi au emis mandatul de arestare preventivă, pentru 30 de zile, faţă de bărbatul de 26 de ani, din comuna Apahida", se mai arată în comunicat, scrie Agerpres.

 

Autovehicul, condus de un român, băut și fără permis, oprit cu focuri de armă

 

Un caz asemănător a avut loc tot în această săptămână, când șoferul unui autovehicul nu s-a supus semnalelor polițiștilor din Făgăraș și nu a oprit. Bărbatul a ignorat echipajul și și-a continuat deplasarea.

Polițiștii din Făgăraș au încercat să oprească  automobilul pe DJ104B, în localitatea brașoveană Mândra. Conducătorul auto nu a respectat semnalele regulamentare de oprire și și-a continuat deplasarea, astfel că oamenii legii au început urmărirea autovehiculului, cu autospeciala de poliție, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune.

Întrucât conducătorul auto nu a oprit autovehiculul, polițiștii au procedat la executarea unui foc, în plan vertical, cu armamentul din dotare. Șoferul a avariat atât autospeciala de poliție, cât și un alt autovehicul aflat în trafic, după care s-a răsturnat în afara părții carosabile, scrie radiomures.ro.

Bărbatul a fost imobilizat și testat apoi cu etilotestul, rezultatul fiind 0,74 mg/l alcool pur. Acesta este un  bărbat, în vârstă de 38 ani. 

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel