Doi soți români, acuzați de trafic de minori şi proxenetism. Drogau fetele pentru a coopera

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Doi soţi ar putea ajunge după gratii, fiind acuzați de trafic de minori şi proxenetism. Sentinţa nu este încă definitivă, ea putând fi atacată în faţa Curţii de Apel.

Doi soţi din Iași ar putea ajunge după gratii, fiind acuzați de trafic de minori şi proxenetism. Cu toate acestea, sentinţa nu este încă definitivă, ea putând fi atacată în faţa Curţii de Apel. Astfel, potrivit Ziarul de Iași, doi soţi au fost trimişi în judecată în primăvara acestui an de către DIICOT, ei fiind acuzaţi cu au obligat două tinere să practice prostituţia, în perioada 2019-2021.

În plus, în urma cercetărilor realizate de anchetatori, se pare că proxeneţii au profitat de starea de vulnerabilitate a victimelor, respectiv situaţia familială dificilă a acestora, lipsa surselor de venit şi a posibilităţilor de a se întreţine, pentru a le constrânge să se prostitueze în diverse hoteluri sau apartamente situate în mai multe orașe din țară, respectiv Iaşi, Cluj-Napoca, Arad şi Botoşani.

În cele din urmă, polițiștii au efectuat mai multe percheziţii domiciliare în județele Botoşani şi Iaşi și i-au reținut pe cei doi soți, aceștia fiind acuzați de proxenetism.

 

Cei doi soți nu erau la prima faptă de acest gen

 

În plus, potrivit jurnaliștilor de la ziaruldeiași.ro, din verificări a rezultat că aceștia nu se aflau la prima faptă de acest gen. Astfel, în septembrie 2018, cei doi mai racolaseră o fată, majoră, determinând-o să practice prostituţia în Iaşi. Ulterior, tânăra a fost mutată în acelaşi scop în Anglia.

Cei doi ar fi convins-o pe aceasta să plece din țară după ce au exercitat presiuni psihice asupra victimei şi au drogat-o pe aceasta. 

Metoda prin care aceștia își recrutau clienţili consta în folosirea mai multor conturi înregistrate pe internet în numele fetelor şi mai multe numere de telefon. 

În cele din urmă, femeia a fost condamnată la 3 ani şi 8 ani de închisoare. De cealaltă parte, soțul său a primit o pedeapsă mai aspră, judecătorii luând în calcul atât rolul său în activitatea de proxenetism, cât şi alte condamnări primite în trecut. Astfel, acesta a fost condamnat de judecători la 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru faptele sale, scrie Ziarul de Iași.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel