Doi soți au vândut o mască africană cu 150 de euro. Obiectul de valoare costa de fapt 4 milioane

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Doi bătrâni au vândut o mască africană cu 150 de euro. Sursa foto: freepik.com
Doi bătrâni au vândut o mască africană cu 150 de euro. Sursa foto: freepik.com

Doi octogenari francezi au vrut să scape de o mască veche, pe care au descoperit-o în podul casei. Așadar, cuplul a dus masca africană la un magazin de second hand, și au obținut 150 de euro.

Cu toate acestea, la scurt timp, comerciantul a obținut o sumă mult mai mare din vânzarea obiectului de valoare: 4 milioane de euro. După cum relatează Corriere, la aflarea veștii, cei doi octogenari, cuplul Fournier, au încercat să obțină despăgubiri de la magazinul second hand, însă judecătorul nu a decis să le garanteze nicio despăgubire.

Povestea a avut loc în Franța. Obiectul în cauză este o mască africană „Ngil”, realizată de poporul Fang din Gabon și, se pare, că este una dintre doar cele 10 din lume.

Masca, care datează din secolul al XIX-lea, a fost probabil achiziționată „în circumstanțe necunoscute”, în jurul anului 1917 de către René-Victor Edward Maurice Fournier, guvernator colonial francez și bunicul reclamantului.

Tribunalul din Alès, din sudul Franței, a decis că foștii proprietari ai artefactului „nu au dat dovadă de diligență în aprecierea corectă a valorii istorice și artistice a proprietății”.

Nu au fost înșelați, potrivit judecătorului: au fost pur și simplu nesăbuiți. Totuși, familia Fournier a spus că va face recurs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel