Doi români, tată şi fiu, împuşcați de poliţiştii chemaţi să aplaneze un conflict în familie

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Doi români, tată şi fiu, din județul Suceava, au fost împuşcați de poliţiştii care fuseseră chemaţi să aplaneze un conflict în familie.

 

Cei doi bărbați, din comuna suceveană Preuteşti, au fost răniți ușor, după ce au fost împuşcați de poliţiştii care fuseseră chemaţi să aplaneze un conflict în familie, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu, scrie Agerpres. Potrivit sursei citate, este vorba despre un bărbat în vârstă de 54 de ani şi fiul acestuia, de 29 de ani, din comuna Preuteşti.

Niciunul nu este în stare gravă, iar vieţile nu le-au fost puse în pericol în urma incidentului.

Poliţiştii au fost chemați la fața locului de către tânărul de 29 de ani, care reclama că tatăl său se află sub influenţa băuturilor alcoolice şi este agresiv atât cu el, cât şi cu nora.

Astfel, în urma solicitării, o patrulă s-a deplasat la adresa indicată, iar poliţiştii au fost întâmpinați de bărbatul agresiv. Acesta avea un cuţit în mână.


Românul i-a amenințat pe polițiști cu un cuțit


Poliţiştii l-au somat pe bărbat să arunce cuţitul, dar acesta a ales să se îndrepte ostentativ şi ameninţător spre echipajul de poliţie, moment în care agenţii au scos pistoalele din dotare şi au tras focuri de armă în plan vertical. Cu toate acestea, nici acest gest nu a reușit să îl intimideze pe agresor, indică sursa citată.

Întrucât bărbatul a continuat să se apropie de poliţişti, aceştia au tras în zona picioarelor şi l-au rănit. Din păcate, unul dintre gloanţe a ricoşat şi l-a lovit în zona omoplatului şi pe fiul acestuia.

Tatăl a fost imobilizat, iar între timp au fost chemate şi echipaje medicale pentru a le acorda îngrijiri celor doi răniţi.

"Activităţile sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz, atât sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie, cât şi cu privire la săvârşirea infracţiunii de ultraj. De asemenea, sub coordonarea unităţii de parchet se efectuează şi cercetări din oficiu şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă pentru stabilirea tuturor circumstanţelor producerii evenimentului şi asigurării cadrului procedural legal al utilizării armamentului din dotare", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel