Doi români, tată și fiică, prinși cu cinci kilograme de hașiș. Cei doi făceau afaceri cu droguri de mare risc

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Doi români, tată și fiică, prinși cu cinci kilograme de hașiș. Cei doi făceau afaceri cu droguri de mare risc
Doi români, tată și fiică, prinși cu cinci kilograme de hașiș. Cei doi făceau afaceri cu droguri de mare risc

Procutori DIICOT au dispus reținerea a două persoane cercetate sub aspectul comiterii infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc și trafic intern de droguri de risc. Cei doi sunt tată și fiică.

La data de 20.01.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unei inculpate și luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile față de un inculpat, ambii cercetați sub aspectul comiterii infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc și trafic intern de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că, la data de 10.12.2022, inculpatul la solicitarea inculpatei, fiica sa, a transportat din Spania în România cantitatea de 5 kilograme de rezină de canabis (hașiș), în vederea comercializării pe teritoriul României. Odată introduse pe teritoriul țării, drogurile au fost depozitate în domiciliul inculpatei, unde a locuit și inculpatul până la momentul intervenției organelor de urmărire penală, aceștia stabilind ca sumele de bani obținute din vânzarea drogurilor să fie împărțite în mod egal între ei.

La data de 20.01.2023, inculpata a fost prinsă în flagrant în timp ce comercializa cantitatea de un kilogram și 28 de grame de rezină de canabis în schimbul sumei de 15.000 de lei.
Activitatea a fost urmată de punerea în aplicare a două mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului Arad, în urma cărora, în domiciliul inculpatei, au fost descoperite și ridicate cantitatea de 3,5 kilograme de rezină de canabis, un grinder și un cântar electronic, bunuri care erau depozitate în geanta de voiaj a inculpatului, ascunse printre hainele acestuia.

la data de 21.01.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad a dispus măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile față de inculpată.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul S.C.C.O. Arad.

DIICOT face precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel