Doi români, prinși în Danemarca cu mașina burdușită cu scule profesionale furate

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Doi români, prinși în Danemarca cu masina burdușită cu scule profesionale furate. Sursa foto: freepik.com
Doi români, prinși în Danemarca cu masina burdușită cu scule profesionale furate. Sursa foto: freepik.com

Doi români au fost arestați preventiv în Danemarca, fiind acuzați de furtul de scule electrice profesionale.

Doi bărbați români, în vârstă de 34 și 35 de ani, au fost arestați pentru patru săptămâni în cadrul unui proces scurt, care s-a desfășurat, luni, 30 octombrie, la Tribunalul din Sønderborg. Cei doi sunt acuzați de furt.

Românii au pledat nevinovați, dar nu au făcut recurs la reținere. Cei doi bărbați au fost arestați duminică seara după ce polițiștii au descoperit în mașina lor mai multe scule electrice profesionale, scrie netavisen.nu. Arestarea a avut loc pe Sønderjyske Motorvej, când cei doi români erau în drum spre ieșire din țară.

Bărbatul de 34 de ani a fost, de asemenea, acuzat de intrare ilegală în Danemarca, încălcând o interdicție de șase ani de intrare, care a fost pronunțată prin hotărâre în mai 2021. 

 

 

Un român a furat ceasuri de peste 1,2 milioane de euro în Danemarca și Austria: Prins în Italia, va sta ani buni la închisoare 

 

La doar câteva săptămâni după ce a fost arestat în Italia, un român de 42 de ani a fost condamnat vineri de Tribunalul Regional din Salzburg (Austria) la șase ani de închisoare necondiționată pentru furt calificat la un magazin de ceasuri.

Bărbatul, care era căutat de mult timp de poliție, este acuzat că a sustras în câteva minute 73 de ceasuri de lux în valoare de aproape 500.000 de euro, în cadrul unui jaf cu "berbec", împreună cu doi complici necunoscuți, în orașul Salzburg, la 10 februarie 2020. Verdictul nu este definitiv din punct de vedere juridic.

Judecătorul a impus o pedeapsă suplimentară de 2,5 ani de închisoare, pe lângă o pedeapsă de opt luni de închisoare neexecutată dintr-o condamnare din 2021 în România și o pedeapsă de 30 de luni de închisoare neexecutată dintr-o condamnare din 2022 în Belgia.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel