Doi români, experți în jefuiri în mai puțin de 5 minute, arestați în Spania: S-au aruncat din mașină să scape de polițiști

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Garda Civilă a arestat două persoane de origine română și a anchetat alte două pentru jafuri cu forța în unități de alimentație publică din provincia spaniolă Ciudad Real. Aceștia erau experți în a da lovituri în unități hoteliere și de alimentație publică, de unde plecau cu toate încasările în mai puțin de cinci minute.

Aceștia au reușit să confiște încasările furate din ultimul restaurant, precum și vehiculul, hainele și uneltele pe care le foloseau. Aparțineau unei grupări infracționale. Ei au fost prinși în Torralba de Calatrava, de unde au fugit pe A-43, doi dintre infractori aruncându-se chiar din vehicul pentru a scăpa.

Două persoane au fost arestate și acuzate de șapte infracțiuni de tâlhărie în unități de alimentație publică, o infracțiune de fals în acte și o infracțiune de tăinuire; alte două persoane sunt în curs de investigare, una dintre ele fiind persoana care a fugit.

Între lunile octombrie și noiembrie, două infracțiuni de acest tip au fost comise în orașul Torralba de Calatrava și încă una în Carrión de Calatrava. După ce au fost studiate toate dovezile și indiciile, s-a ajuns la concluzia că aceste infracțiuni au fost comise de același grup infracțional.

Românii jefuiau o ce puteau și fugeau în mai puțin de 5 minute

 

În urma studierii modului de operare folosit, a vizionării camerelor de luat vederi și a altor analize ale probelor efectuate, a fost posibilă identificarea tuturor membrilor grupului infracțional, un grup de naționalitate română cu domiciliul în localitatea madrilenă Fuenlabrada.

Infractorii selectau unități situate în apropierea unor căi de acces rapide, în general autostrăzi. După ce au studiat în amănunt locul, s-au deplasat la acesta și, cu cel puțin două ore înainte, au ascuns vehiculul la o anumită distanță, apropiindu-se pe jos și rămânând ascunși, veghind până când au observat că proprietarul unității hoteliere și de alimentație publică închidea.

Odată ce proprietarul pleca, ei spărgeau geamul sau ușa de acces, unul dintre ei rămânând întotdeauna în afara localului, efectuând activități de supraveghere, iar celălalt în vehicul, în cazul în care trebuiau să îi ridice din cauza riscului de a fi descoperiți.

Cu un "picior de capră" forțau aparatele de joc și, după ce le deschideau, tăiau cutia metalică interioară cu un fierăstrău radial. Erau experți în acest tip de jafuri, deoarece acestea se realizau în mai puțin de cinci minute.

După ce puneau mâna pe pradă, se despărțeau și se ascundeau în zona înconjurătoare mai bine de două ore până când erau prinși la un punct de întâlnire, depunând bunurile furate într-un compartiment din interiorul bordul mașinii.

Prinși în flagrant în momentul în care urmau să fure într-un sat din Ciudad Real 

 

Pe parcursul anchetei, acest grup infracțional a mai comis alte patru jafuri pe teritoriul Spaniei, ultimul fiind în Torralba de Calatrava, unde au fost arestați după ce au fost prinși în flagrant delict.

Infractorii au fugit pe autostrada A-43, unde echipa Roca, cu sprijinul USECIC, a organizat o operațiune de arestare a acestora. Doi dintre infractori au reușit să se arunce din vehicul, iar unul dintre ei a reușit să fugă, iar locul unde se află este necunoscut.

Două persoane au fost reținute și acuzate de șapte infracțiuni de furt în unități de alimentație publică, o infracțiune de apartenență la o organizație criminală, o infracțiune de fals în înscrisuri și o infracțiune de tăinuire; alte două persoane sunt cercetate în prezent, una dintre ele fiind cea care a fugit în timpul arestării.

Persoanele arestate au reușit să confiște veniturile furate din ultimul restaurant, precum și vehiculul, hainele și uneltele pe care le-au folosit pentru a săvârși aceste fapte.

Procedurile împreună cu persoanele reținute au fost predate Tribunalului de Primă Instanță și Investigații Preliminare din Ciudad Real.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel