Doi români, care au cumpărat utilaje agricole de peste 60.000 de lei şi au ”uitat” să plătească, și-au aflat pedepsele

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Doi bărbaţi din judeţul Mureş au fost condamanaţi la închisoare pentru înşelăciune, după ce au cumpărat de la o asociaţie din comuna Stremţ, judeţul Alba, un utilaj fără să mai achite contravaloarea acestuia. Hotărârea a fost pronunţată de Judecătoria Aiud în 12 martie 2021 şi a fost contestată cu apel de către Parchet. 

Astfel, Răzvan Sergiu L. a primit o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, iar Cosmin Emil S. - 8 luni cu suspendare, sub supraveghere, pe un termen de 2 ani.  În privinţa celui de-al treilea inculpat, Liviu Ovidiu C,. acuzat de complicitate la înşelăciune, instanţa a încetat procesul penal după ce acesta s-a împăcat cu partea vătămată. 

Asociaţia ”Gorunul” Stremţ a decis valorificarea utilajelor agricole din patrimoniul asociaţiei și a postat un anunţ prin care vindea tractorul cu suma de 10.000 euro, un disc agricol pentru 2.900 euro şi un plug la preţul 1.400 euro, în total 14.300 euro. Inculpații  Răzvan Sergiu și Cosmin Emil  au văzut anunțul, pe data de 24 iunie 2019, și au decis să intre în posesia utilajelor şi să le valorifice, ulterior, la un preţ inferior celui de piaţă. Conform înţelegerii infractorilor,  Răzvan Sergiu urma să pretindă efectuarea unei plăţi scriptice nereale pentru a determina reprezentanţii persoanei vătămate să le predea bunurile, iar cei doi inculpaţi să se deplaseze în prealabil la locul unde se aflau cele trei utilaje şi agregate agricole pentru verificarea stării şi funcţionalităţii bunurilor ce urmau a fi vândute, scrie adevărul.ro

Pe data de 24 iunie 2019, reprezentanţii Asociaţiei ”Gorunul” Stremţ au fost sunați de Răzvan Sergiu L, care s-a interesat dacă bunurile pot fi ridicate în cursul aceleiaşi zile, spunând că va face plata prin intermediul unei aplicaţii de Internet banking şi nu prin virament bancar. Seara, Răzvan Sergiu L. s-a prezentat la asociația vătămată şi,fără să negocieze preţul, a acceptat să „cumpere” tractorul, discul şi plugul cu suma de 13.800 de euro, echivalentul a 65.174 lei. Ulterior, în prezenţa reprezentantului persoanei vătămate, L. Răzvan Sergiu a efectuat un aparent transfer bancar pentru suma  respectivă, oferind asigurări certe că întreaga sumă de bani va ajunge în contul bancar al asociaţiei. Utilajele au fost ridicate, iar tractorul a fost vândut rapid pentru 31.500 de lei. Pentru că banii nu au mai ajuns în conturile asociaţiei din Stremţ, reprezentanţii acesteia au formulat plângere penală, fiind demarată o anchetă. În final, utilajele au fost recuperate iar cei trei bărbaţi au ajuns în fața instanţei de judecată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel