Doi părinți din Italia își plâng fetița de numai doi ani, moartă după o oră și jumătate la Urgențe, cu febră de 41 de grade

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Procuratura din Lecce a deschis o anchetă pentru a face lumină în ceea ce privește cauzele morții Ludovicăi, o fetiță de numai doi ani care a decedat pe 29 decembrie din cauza unei encefalite fulminante, probabil ca urmare a unui virus gripal diagnosticat greșit.

O anchetă coordonată de Procuratura din Lecce va evalua dacă a existat vreo responsabilitate profesională din partea medicilor în cazul morții unei fetițe de doi ani și jumătate care a decedat pe 29 decembrie anul trecut la spitalul Vito Fazzi din Lecce din cauza unei encefalite fulminante, probabil ca urmare a unui virus gripal.

Potrivit plângerii depuse de familia victimei, raportată de Nuovo Quotidiano di Puglia, boala nu a fost recunoscută de medicii de la spitalul din Gallipoli, unde copilul a fost dus pentru prima dată în seara zilei de 26 decembrie cu febră de 41 de grade.

O familie din Italia își plânge fetița de numai doi ani, moartă după o oră și jumătate la Urgențe, cu febră de 41 de grade

 

Părinții micuței Ludovica P., asistați de avocatul Alessandro Greco, sunt siguri că au existat deficiențe în acordarea primului ajutor la spitalul din Gallipoli, unde s-a pierdut timp prețios și unde fetița nu a fost diagnosticată cu "nimic grav". Potrivit plângerii, fetița a fost lăsată timp de o oră și jumătate pe un pat de la urgențe, fără tratament și în stare de inconștiență.

Abia după insistențele tatălui și ale mamei sale, copilul a fost transferat la spitalul Vito Fazzi din Lecce într-un cod verde, într-o ambulanță fără medic. La sosirea la spitalul din Lecce, fetița a fost examinată imediat, i s-a atribuit cod roșu și a fost supusă unor examinări și unei tomografii computerizate. Investigațiile diagnostice au relevat encefalomielită, o boală care ar fi fost o consecință directă a virusului gripal (H1N1) și care a dus la decesul fetiței pe 29 decembrie.

Potrivit familiei copilului, boala ar fi trebuit să fie diagnosticată cu mult timp înainte de medici, ale căror asigurări au dus la o întârziere a tratamentului care s-a dovedit a fi fatal.

 

-------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG  

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N  

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel