Doi jurnaliști asasinați în Burkina Faso

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Tragicul accident s-a petrecut luni dimineață, pe drumul dintre Fada N'Gourma și Pama, aproape de Parcul Național Arli, la granița Burkina Faso cu Benin.

Doi spanioli, David Beriain - 44 de ani și Roberto Fraile - 47 de ani, care erau dați dispăruți în Burkina Faso după ce convoiul cu care călătoreau prin estul țării a fost atacat de un grup armat, au fost găsiți decedați, a anunțat ministrul de Externe spaniol.

Jurnalistul și cameramanul, cetățeni spanioli, care realizau un documentar pentru Movistar cu privire la braconajul din Burkina Faso, împreună cu un cetățean irlandez, membru al unui ONG, a cărui identitate nu a fost făcută publică, însoțiți de un soldat burkinez au fost victimele unui sângeros atentat.

Atacul în care au murit cei doi jurnaliști și cetățeanul irlandez a fost asumat, printr-un mesaj audio, de către Grupul pentru Sprijinul Islamului și Musulmanilor (JNIM), o federație a grupurilor jihadiste conduse de teroristul Iyad Ag Ghali și legat de Al Qaeda, precizează lavanguardia.com.

Burkina Faso a devenit în ultimii ani una dintre țările cele mai afectate de violența jihadistă, cu peste 5.000 de morți între anii 2015-2020 și peste un milion de persoane strămutate în interiorul țării.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel