Doi indivizi fără cetățenie căutau adepți teroriști în România

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Atac sângeros în Somalia. Cel puțin opt persoane au murit
Atac sângeros în Somalia. Cel puțin opt persoane au murit

Doi apatrizi, care au manifestat un interes crescut față de materiale de propagandă teroristă și care intenționau să atragă noi adepți, au fost declarați indezirabili pentru România pentru o perioadă de 10 ani.

Potrivit SRI, Curtea de Apel București a dispus declararea ca persoane indezirabile pentru România a cetățenilor apatrizi FA și BM, pentru o perioadă de 10 ani.

Aceștia sunt acuzați că au manifestat un interes crescut pentru accesarea de materiale de propagandă teroristă, fiind implicați în promovarea acestora cu intenția de a convinge și a atrage noi adepți.

„FA și BM au un comportament, atitudini și opinii specifice persoanelor aflate în proces de radicalizare. Având în vedere aspectele menționate, SRI a acționat în scopul prevenirii materializării amenințărilor la adresa securității naționale, rezultate din prezența și activitățile desfășurate pe teritoriul României de către cetățenii străini”, a transmis SRI.

Ca urmare a sentinței Curții de Apel București, străinii au fost luați în custodie de Inspectoratul General pentru Imigrări, în vederea îndepărtării de pe teritoriul României, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel