Doi hoți de fier vechi din România fac pușcărie redusă după recunoașterea faptei

Mihai Dumitru |
Data actualizării: | Data publicării:

Presa locală din Spania relatează despre pățania a doi hoți de fier vechi de origine română care colaborat cu procurorii și s-au ales cu doar un sfert din pedeapsă, dar și cu o amendă usturătoare.

Un bărbat și o femeie din România au acceptat să intre la închisoare în Spania timp de șase luni pentru furt de fier vechi, relatează astăzi ediția online a cotidianului El Norte de Castilla. Cei doi au fost prinși în orașul Congosto de Valdavia din provincia Palencia, situată în nordul comunității autonome Castilla și León, de unde au sustras circa 5.000 de kilograme de fier.

Și-au riscat libertatea pentru 750 de euro

Infracțiunea s-a produs în noiembrie 2013, când românii au folosit un microbuz pentru a fura, timp de câteva zile la rând, cele cinci tone de fier vechi dintr-o clădire. Valoarea prejudiciului provocată de cei doi a fost estimată de un expert la 750 de euro.

Direct la închisoare, fără oprire la tribunal

Inițial, procurorul care se ocupa de cazul de furt urmărea să-i trimită la închisoare pentru doi ani, însă inculpații și-au recunoscut fapta și astfel au evitat trimiterea în judecată în fața Curții Penale din Palencia. Colaborând cu autoritățile spaniole, cei doi români s-au ales cu numai șase luni după gratii, fără a trece printr-un proces, dar sunt obligați să plătească o amendă în cuantum de 930 de euro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel