Doi copii, crescuți de tată după ce mama a plecat în Italia, lăsați orfani de un tânăr care s-a răzbunat pentru o întâmplare petrecută în copilărie

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un tânăr din județul Iași va sta la închisoare și are de plătit daune morale urmașilor unui cunoscut căruia i-ar fi provocat decesul. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat la finele săptămânii trecute pe Bogdan Petru Ap. la 4 ani de închisoare, pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, după ce ieșeanul și-a luat amicul la bătaie după ce și-a adus aminte că ar fi fost agresat de victimă în copilărie.

Un tânăr a lăsat doi copii orfani, pentru o întâmplare din urmă cu ani buni! Acum, agresorul a fost pedepsit de magistrați. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat la finele săptămânii trecute pe Bogdan Petru A. la 4 ani de închisoare, pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

„Instanța admite acțiunea exercitată pentru părțile civile minore S.S. și A.L.S. Dispune obligarea inculpatului la plata către cele două părți civile a câte 50.000 de lei, cu titlu de daune morale, precum și a unei prestații periodice lunare, în cuantum de 1/3 din salariul minim net pe economie aferent anului 2020, și anume 448,66 lei pentru ambii minori, câte 224,33 lei pentru fiecare, începând cu data de 17 decembrie 2020, până la împlinirea vârstei de 18 ani de către minori sau până la finalizarea studiilor, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 26 de ani. Admite în parte acțiunea exercitată de partea civilă V.S. și obligă inculpatul la plata către acestea a sumei de 5.000 de lei, cu titlu de daune materiale. Respinge, ca nefondate, celelalte pretenții formulate de partea civilă V.S.”, au afirmat magistrații ieșeni.

Tânăr român, acuzat că a provocat moartea vecinului

 

Sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul ieșeanului Bogdan Petru A. a început pe data de 3 februarie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Asta, după ce ieșeanul a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv, de pe data de 17 decembrie 2020, potrivit BZI.

„Pe data de 6 decembrie 2020, inculpatul, în vârstă de 19 ani, l-a lovit cu pumnul în față pe L.S., în vârstă de 40 de ani, în fața unui imobil. Victima a căzut la pământ, lovindu-se cu capul de o alee betonată. Numitul L.S. a decedat pe data de 17 decembrie 2020, la Spitalul de Neurochirurgie «Nicolae Oblu», din Iași, unde fusese internat prezentând un hematom periorbital drept și fiind în comă post-agresiune de gradul 2 spre 3, cu traumatism cranio-cerebral”, au subliniat anchetatorii ieșeni.

Doi copii au rămas orfani: „A murit tata!”

 

Anchetatorii au susținut că victima trăia din activități de zilier și se ocupa de creșterea celor doi copii minori pe care îi are dintr-o relație de concubinaj, mama minorilor fiind plecată la muncă, în Italia. Pe de altă parte, Bogdan Petru A. locuiește împreună cu tatăl său, mama lui fiind plecată de o perioadă lungă de timp din țară.

În seara respectivă, victima a mers în vizită la fratele său, împreună cu cei doi copii minori pe care îi are. La un moment dat, bărbatul și-a luat copiii și a plecat spre casă. Pe uliță, cei trei au dat nas în nas cu Bogdan Petru A.. Cei doi adulți au avut o discuție scurtă, dar, la un moment dat, s-a declanșat tragedia.

„În acel moment, inculpatul a revenit, întrebându-l dacă-și amintește că, atunci când era copil, l-a lovit cu șutul în fund și i-a dat o lovitură cu pumnul în partea dreaptă a feței. Persoana vătămată a căzut imediat, lovindu-se cu capul de beton. Atunci, băiețelul mai mare, în vârstă de 9 ani, a fugit către locuința unchiului său, strigând: «A murit tata!»”, au spus oamenii legii.

Victima a fost dusă la Spitalul de Neurochirurgie, însă, după câteva zile, aceasta a decedat din cauza leziunilor suferite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel