Doi bebeluși români din Ucraina, grav bolnavi, transportați la spitale Timișoara și București

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
bebelus_infectat_cu_covid_a_murit
bebelus_infectat_cu_covid_a_murit

Doi bebeluși, de 5 și 14 zile, cu probleme grave de sănătate au fost transportați luni de urgență cu la spitale din Timișoara și București.

Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), cei doi au fost transportați cu o ambulanță ucraineană până la punctul de frontieră cu România, în vama Siret, unde au fost predați echipajelor SMURD de la fața locului.

Băiețelul de 5 zile a fost transportat cu un elicopter SMURD la aeroportul din Suceava, unde a fost predat echipajelor medicale SMURD care deserveau aeronava SMURD Cessna Citation V, configurată pentru misiuni de evacuare medicală. Băiatul a fost transportat în siguranță la Timișoara pentru continuarea îngrijirilor medicale.

Doi bebeluși români din Ucraina, grav bolnavi, transportați la spitale Timișoara și București

 

Fetița de 14 zile a fost dusă cu o ambulanță SMURD la aeroportul din Suceava, de unde a fost preluată de același elicopter SMURD, care a transportat-o în siguranță la Iași.

Odată încheiată misiunea aeronavei SMURD, fetița aflată sub îngrijiri medicale în Iași va fi transportată de urgență în București, a informat DSU.

Doi răniți în conflictul din Ucraina - o femeie de 40 de ani și un bărbat de 20 de ani - au ajuns, marțea trecută, la Spitalul Militar „Aristide Serfioti” din Galați, potrivit reprezentanților Prefecturii Galați.

Reprezentanții Prefecturii Galați au afirmat că cei doi răniți au fost prelucrați de echipajele SMURD aflate la Punctul de trecere a frontierei rutiere din Galați.

Cei doi răniți sunt o femeie în vârstă de 40 de ani și un bărbat în vârstă de 20 de ani, cu plăgi împușcate. Sursa citată a precizat că cei doi răniți au fost operați, iar starea lor este acum stabilă. Acestea sunt primele victime ale conflictului armat din Ucraina care au ajuns în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel