Doi bărbați au trecut înot râul Tisa, după ce au fost prinși cu mii de țigări de contrabandă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, pe data de 2 iulie, la frontiera verde, aproximativ 18.300 pachete de ţigări provenite din contrabandă, în valoare de peste 214.000 lei.

În cursul zilei de vineri, 02 iulie,c din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului, în cooperare cu cei din cadrul STPF Maramureș au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 19.30, aflați în misiune de supraveghere a frontierei de stat, poliţiştii au observat, pe malul râului Tisa două persoane. Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au fugit, iar ulterior au trecut înot apa râului Tisa, ajungând pe teritoriul statului vecin. În cel mai scurt timp, au fost anunțate autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

În zona în care au fost observate cele două persoane, poliţiştii de frontieră au descoperit opt colete cu țigarete, fapt pentru care s-a luat măsura transportării acestora la sediul instituției, în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii coletelor cu țigări, s-a constatat că acestea conțin 8.000 pachete țigări, având aplicate timbre specifice magazinelor de tip duty free. Întreaga cantitate de țigarete, în valoare de 93.600 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, fiind continuate verificările pentru depistarea tuturor persoanelor implicate şi luării măsurilor legale ce se impun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel