Doctorul Radu Țincu, despre medicii care s-au vaccinat: "Au văzut ce înseamnă să mori în urma infectării cu SARS-CoV-2"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
radu_tincu_captura
radu_tincu_captura

Dr. Radu Țincu, medic primar AȚI la Spitalul Floreasca, s-a arătat optimist cu privire la succesul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. Radu Țincu a declarat că "vom reuși să finalizăm această campanie de vaccinare cu atingerea acelui prag de imunizare colectivă de peste 70%, pentru a putea pune punct acestei pandemii".

Doctorul Țincu a mai spus, într-o intervenție la B1 TV, că personalul din spitalele de prima linie și din secțiile de Terapie Intensivă a avut cea mai mare deschidere către vaccinare pentru că a văzut "ce înseamnă să mori în urmă infectării cu SARS-CoV-2". Potrivit sursei citate, în spitale, gradul de acceptare a vaccinului variază între 60% și 90%, iar din această perspectiva a variației intenției de vaccinare există și aceste diferențe de trimitere a numărului de vaccinuri".

"Da, discutăm de o reticență, dar nu este o reticență atât de mare. Spuneam că în sistemul sanitar gradul de acceptare variază undeva între 60% și 90%. Cu cât ne depărtam de zona cea mai intensă de lupta împotriva COVID-19, apare și un grad de reticență, dar nu cred că este neapărat o reticență, ci este doar o neînțelegere poate de la distanță a bolii COVID-19 și ce poate să facă această boală. Tocmai de aceea, cei care lucrează în spitalele de linie 1 au avut cea mai mare deschidere pentru vaccinare, la fel cei din secțiile de Terapie Intensivă, pentru că au văzut ce înseamnă să mori în urmă infectării cu SARS-CoV-2. Ceea ce știu cu siguranță - și am văzut acest lucru din toate datele internaționale - cu cât mai multe persoane se vor vaccina și lumea va vedea că nu există reacții adverse, cu atât gradul de aderența la campania de vaccinare va crește. Cred și sunt optimist că vom reuși să finalizăm această campanie de vaccinare cu atingerea acelui prag de imunizare colectivă de peste 70%, pentru a putea pune punct acestei pandemii", a declarat medicul Țincu, la B1 TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel