Doctorul Craiu, recomandări pentru părinţii care îşi trimit copiii la şcoală

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
mihai_craiu
mihai_craiu

Medicul Mihai Craiu a făcut o serie de recomandări pentru părinţii care îşi trimit copiii la şcoală. Doctorul a explicat cum ar trebui învăţaţi cei mici să respecte regulile de protecţie pentru a nu deveni victime ale COVID-19.

 

Mihai Craiu a declarat că, spre deosebire de adulţi, cei mici nu cred în teroriile conspiraţiei legate de infectarea cu coronavirus şi că ei vor înţelege mai uşor că trebuie respectate anumite reguli. ”Cei mai mulți se sperie de ceea ce o să se întâmple cu cei la clasa pregătitoare clasa întâia, a doua, unde părinții prezumează că nu o să poarte măștile, că o să fie un haos total .. Lucrurile nu sunt chiar așa. Copiii nu cred în teoria conspirației, copiii nu citesc prostii pe Facebook sau în alte zone din astea media. Copiii nu au prejudecăți, copiii vor să fie împreună. De aceea, ei vor înțelege că pentru a fi împreună trebuiesc două lucruri: unu, să nu fim bolnavi, și al doilea să respectăm niște reguli”, a spus Craiu, la emisiunea ”Doctor de bine”, de la ProTv.

”Copiii își doresc să se întoarcă la ceea ce era normal”

 

Specialistul spune că dascălii au un rol foarte important pentru a-i ajuta pe elevi să conştientizeze gravitatea situaţiei. ”Din amintirile copilăriei mele, dintr-o epocă de mult apusă, dimineața începea foarte frumos, cântând tricolorul în picioare, toată clasa de pionieri acolo.  Nu pledez pentru absurdități, dar niște copii foarte mici pot să înceapă dimineața exersând cu dascălul lor cum trebuie să se spele pe mâini: cele 20 de secunde de manevre ordonate. După aceea, să-i învețe dascălul că masca trebuie purtată peste nas și gură, în toată perioada în care suntem înăuntru, cele câteva zeci de minute ale unei ore. După aceea, afară, dacă stăm la distanță, cum stăm noi acum, evident că putem să renunțăm la mască. Copiii își doresc atât de mult să se întoarcă la ceea ce era normal pentru ei încât vor complia la niște reguli simple. Noi, părinții, ne gândim că o să fie foarte greu, dar cred că o vor face”, a declarat Craiu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel