DNA intră în Primăria Timișoara. Dominic Fritz spune că au fost fraudate mai multe concursuri de angajare

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
dominic_fritz
dominic_fritz

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, spune că a descoperit o „rețea de fraudare a concursurilor” și i-a anunțat pe procurorii DNA.

Dominic Fritz a anunțat, astăzi, 15 septembrie, că a formulat plângere penală la DNA, pentru a fi trași la răspundere cei care au fraudat concursurile de angajare în cadrul Primăriei Timișoara.

Edilul spune că a descoperit totul indirect, tot la cererea DNA, în cazul unui fost angajat. În urma verificărilor, s-au observat diferențe mari  diferențe de caligrafie la  lucrările unor persoane care au participat la două concursuri.

„Surpriza a fost că aceeași caligrafie este prezentă pe mai multe lucrări de concurs, ale mai multor persoane. În cazul altor angajați am găsit doar deosebiri izbitoare, inexplicabile altfel decât prin fraudă. Suntem în fața unui posibil sistem de fraudare, premediat și sistematic, care s-a desfășurat pe parcursul mai multor ani, cu complicități potențiale, cel puțin la vârful serviciului de resurse umane. Putem doar bănui că este și mită la mijloc, dar acest lucru trebuie să-l stabilească procurorii”, a anunțat Fritz pe contul de Facebook.

DNA  intră în Primăria Timișoara. Cum se fraudau concursurile de angajare

Fritz explică și cum funcționa sistemul de fraudare a concursurilor. El îi suspectează pe angajații de la resurse umane că au falsificat lucrările unor candidați și nu ar fi făcut-o gratis. Potrivit afirmațiilor primarului din Timișoara, așa s-a procedat în 7 cazuri, în mandatul fostului primar, Nicolae Robu.

„La proba scrisă, candidații care și-au aranjat concursul au dat niște răspunsuri întâmplătoare, dar notarea de către comisie s-a făcut în a doua zi. Destul timp, peste noapte, pentru funcționarii de la resurse umane să scrie o nouă lucrare, cu răspunsurile corecte, și să înlocuiască lucrarea candidatului cu lucrarea comandată și redactată ulterior. Ghinion că a rămas în dosar lucrarea scrisă de către echipa falsificatoare, cu caligrafie identică la mai mulți candidați. Și sunt sigur că cele 7 cazuri pe care le-am descoperit la o verificare punctuală sunt doar vârful icebergului. Sper că DNA va lua la puricat toate dosarele de concurs din ultimii ani”, a precizat Dominic Fritz.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel