DNA, anunț oficial: Dăncilă nu este vizată în dosarul deschis pe numele lui Drăghici

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: Facebook @Viorica Vasilica Dăncilă
Sursa foto: Facebook @Viorica Vasilica Dăncilă

Fostul prim-ministru Viorica Dăncilă nu are nici calitatea de suspect, nici de inculpat, în dosarul deschis pe numele lui Mircea Drăghici, conform unui răspuns oficial al DNA la o solicitare făcută de corespondentul ProTV Ovidiu Oanță.

„Fostul președinte al unui partid, la care faceți referire în solicitare, nu are calitate de suspect sau inculpat”, a transmis DNA drept răspuns la o solicitare transmisă în data de 9 iunie, potrivit Știrile PRO TV.

Viorica Dăncilă a fost primul prim-ministru femeie al României și a deținut funcția în perioada ianuarie 2018- decembrie 2019.

 

Mircea Drăghici, trimis în judecată de DNA în 2019 

 

Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, a fost trimis în judecată în data de 25 iulie 2019.

Procurorii anticorupție îl acuză că ar fi luat 380 de mii de euro din banii de subvenții ai partidului ca să-și cumpere o locuință în nordul Capitalei. Drăghici a refuzat să comenteze acuzațiile și a spus că se va apăra în instanță.

În rechizitoriul trimis instanţei, procurorii scriu că fostul trezorier al PSD se face vinovat de delapidare şi de utilizarea subvenţiilor partidului în alte scopuri decât acelea pentru care sunt destinate.

 

Drăghici ar fi semnat un contract pentru a-şi cumpăra o casă de 500.000 de euro

 

Drăghici este acuzat că ar fi semnat un contract pentru a-şi cumpăra o casă de 500.000 de euro, pe care ar fi plătit-o şi din banii PSD-ului.

Casa alesă de Mircea Drăghici este situată în nordul Capitalei, pe o stradă cunoscută drept ”Bulevardul Milionarilor”, pe care se găsesc multe locuinţe foarte scumpe.

Drăghici a dat un avans, dar o mare parte din sumă, respectiv 380.000 de euro, urmau să fie plătiţi sub forma unei chirii din banii de subvenţii ai partidului.

Mircea Drăghici este în vizorul DNA şi pentru alte nereguli în gestionarea fondurilor de la bugetul de stat. El este acuzat şi că ar fi cumpărat pentru partid o maşină de lux, pe care la câteva zile a trecut-o pe numele soţiei. După un an, aceasta a achitat-o, virând banii partidului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel