Discriminare pentru o femeie proaspăt însărcinată: Șeful a concediat-o, apoi i-a trimis un mesaj care spunea "fără resentimente"

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Discriminare pentru o femeie proaspăt însărcinată: Șeful a concediat-o, apoi i-a trimis un mesaj care spunea "fără resentimente" / Foto: Unsplash
Discriminare pentru o femeie proaspăt însărcinată: Șeful a concediat-o, apoi i-a trimis un mesaj care spunea "fără resentimente" / Foto: Unsplash

Anna a fost concediată de la un restaurant după ce i-a spus șefului ei că este însărcinată, iar apoi a primit un mesaj în care i se spunea "fără resentimente". Femeia a primit 15.000 de lire sterline, după ce a dat în judecată restaurantul. 

Femeia din Marea Britanie care a fost concediată de șeful său, după ce i-a spus că este însărcinată, a câștigat 15.00 de lire sterline.

Anna McKnight a primit din ce în ce mai puține ture la un restaurant de tapas din Greenock, după ce a început să sufere de rău în timpul sarcinii.

Viitoarea mamă, în vârstă de 28 de ani, a declarat că a fost "surprinsă și supărată" când a aflat de la departamentul de resurse umane că a fost concediată, iar apoi a primit mesaj pe WhatsApp de la șef, care îi spunea "fără resentimente".

 

Proaspăta mămica a dat în judecată restaurantul care a concediat-o

 

Acum, femeia a dat în judecată cu succes restaurantul pentru discriminare pentru sarcină și concediere nedreaptă la un tribunal de muncă.

Anna, al cărei fiu Goldie are acum cinci luni, a câștigat 15.365 de lire sterline și a declarat ulterior că a fost vorba de "principiu" și nu de bani.

Tribunalul din Glasgow a auzit că femeia a început să lucreze la restaurantul de tapas Fenwick 47 ca asistent manager în decembrie 2021.

Ea a aflat că era însărcinată cu al doilea copil, la mijlocul lunii ianuarie 2022, iar managerul general al restaurantului a felicitat-o.

Trebuia să plece în concediu de maternitate în august 2022, dar un raport al tribunalului a declarat că înainte de aceasta a fost eliminată treptat din rotație.

Judecătorul de muncă Brian Campbell a concluzionat că Anna a fost discriminată.

Judecătorul Campbell a spus: "Decizia neașteptată de a o concedia i-a provocat un anumit grad de stres într-un moment în care se confrunta deja cu boli și alte simptome legate de sarcină. Avea angajamente financiare în legătură cu apartamentul și mașina ei, precum și cu cheltuielile zilnice.

Ea a apelat la partenerul și la tatăl ei pentru a o ajuta să-și plătească facturile. Se simțea supărată și vulnerabilă. A simțit că modul în care a fost pusă în aplicare concedierea ei a fost deosebit de subtil.

Nu a existat nicio dovadă a vreunui alt motiv pentru concedierea ei. Nu i s-a dat niciun indiciu că ar fi fost concediată, cu atât mai puțin un motiv, până când a început să își contacteze angajatorul pentru a discuta despre concediul de maternitate și aranjamentele salariale."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel