Directorii centrelor comunitare româneşti nu sunt aleşi de diaspora. USR: "Noi sinecuri marca PSD-PNL"

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

USR acuză coaliţia de guvernare că urmăreşte crearea de "noi sinecuri", prin înfiinţarea centrelor comunitare româneşti din străinătate, în condiţiile în care a fost respins amendamentul conform căruia directorii acestor centre trebuiau să fie aleşi de românii din străinătate, din rândul membrilor comunităţii respective. Conform unui comunicat USR, prin acest proiect PNL şi PSD "clonează" consulatele.

"Noi sinecuri marca PSD-PNL, de data aceasta în străinătate. Asta au votat astăzi, în Parlament, PSD, PNL, UDMR şi AUR, după ce au scos din sertarele Camerei Deputaţilor un proiect de lege blocat de aproape 5 ani, pe care l-au modificat astfel încât să servească intereselor coaliţiei. (...) Coaliţia a scos din sertare un proiect de pe vremea Cabinetului Grindeanu pe care l-a modificat astfel încât să se asigure că aceste centre vor avea conducere stabilită de la centru", transmite Uniunea Salvaţi România.

Dan Barna, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, menţionează că a depus un amendament conform căruia directorul centrelor să fie ales de românii din străinătate din rândul membrilor comunităţii respective, iar Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) să se ocupe doar de organizarea procesului. Propunerea a fost însă respinsă. PSD, PNL, UDMR şi AUR au preferat ca directorul să fie numit şi eliberat din funcţie de conducerea DRP, cu avizul Ministerului Afacerilor Externe, precizează USR.

"Prin votul de astăzi, coaliţia PSD-PNL-UDMR a dat dreptul comunităţilor de români din diaspora să ceară Guvernului: 'Trimiteţi-ne de la Bucureşti un şef cu salariu de ministru'. Sper să le fie de folos. Într-o iniţiativă lăudabilă după titlu, creează o clonă de consulate pentru angajarea unor oameni din ţară. Am depus un amendament ca directorul şi oamenii de acolo să fie din rândul comunităţilor de români. Nu au vrut, vor ca ei să fie numiţi de aici, de Ministerul Afacerilor Externe şi Departamentul Românilor de Pretutindeni. Este incredibilă capacitatea acestei guvernări şi a acestei coaliţii de a inventa noi sinecuri şi posturi bine plătite la stat. Cumnaţi, nepoţi, rude trimise pe joburi bune în străinătate, asta face legea votată astăzi, nu-i ajută pe românii din Diaspora", a spus Dan Barna.

Potrivit acestuia, dacă voiau cu adevărat să-i ajute pe românii din diaspora, PSD şi PNL "puteau începe cu facilitarea votului şi cu adoptarea unor legi bune", care să-i facă să se întoarcă în ţară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel