Diplomele de licență din statele baltice, recunoscute automat. Ce proceduri au fost eliminate

Georgiana Dragomir |
Data publicării:
Universitățile de top din Europa sunt gata să-i primească pe români
Universitățile de top din Europa sunt gata să-i primească pe români

Studenții primesc vești bune. Estonia, Letonia şi Lituania au semnat luni un acord cu Belgia, Olanda și Luxemburg pentru recunoașterea automată a diplomelor de licență. Astfel, au fost eliminate o serie de proceduri care îngreuna procesul de învățământ superior. 

Acesta este primul acord din Europa prin care se recunoaște în mod automat diploma de licență a absolvenților din cele șase state, menționează Agerpres. 

Scopul acordului este ca studenţii să își continue învăţământul superior în una dintre ţările partenere, să elimine „blocajele instituționale”, spun semnatarii acordului. 

”Pentru Estonia este ''un pas important pentru promovarea mobilităţii şi a cooperării în învăţământul superior în Europa'', a declarat ministrul Educaţiei şi Cercetării estonian, Liina Kersna, citată de Agerpres.

Până în prezent, studenții din statele menționate erau nevoiți să studieze din nou unele materii pe care le-ar fi putut echivala cu notele obținute în țara lor de origine. Acest lucru împiedica procesul de studiu, mai ales că tinerii se orientau spre masterate la universitățile din țările menționate. 

Estonia și Lituania au semnat un acord și pentru recunoașterea competențelor profesionale dobândite în timpul liceului sau în cadrul școlilor profesionale, precizează sursa menționată.

La acest moment, universitățile din Estonia și Olanda sunt printre preferatele tinerilor datorită flexibilității în ceea ce privește curricula. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel