Diaspora de limba română din Parma susține unirea României cu Republica Moldova

Mihai Dumitru |
Data publicării:

Comunitatea de românii și moldoveni din orașul italian Parma și din împrejurimile sale a organizat un eveniment stradal și a strâns semnături în favoarea unirii celor două state vorbitoare de limbă română.

În anul centenarului Marii Uniri din 1918, comunitățile de români de peste hotare își arată sprijinul față de ideea de reîntregire națională prin reunificarea celor două maluri ale Prutului. Diaspora de limba română din Parma s-a mobilizat pe Facebook pentru o întâlnire pe Strada dei Mercati din centrul orașului renumit în lume pentru rețeta de prosciutto.

Diaspora din Parma coalizată prin unionism

Evenimentul organizat de Asociația „Unirea-Parma” s-a bucurat de participarea câtorva zeci de membri care au semnat într-un cadru festiv o Declarație de Unire prin care etnicii români și moldoveni rezidenți în Parma și în localitățile învecinate din regiunea Emilia-Romagna din nordul Italiei își exprimă dorința ca autoritățile de la București și Chișinău să facă demersurile către reunificare.

Fenomenul Declarațiilor de Unire

Numeroase alte organizații ale românilor din mari orașe europene precum Londra, Lisabona, Bruxelles, Atena, Paris sau Roma au adunat semnături de susținere a Declarațiilor de Unire cu România emise, începând cu luna ianuarie a anului 2018, de peste 140 de localități din Republica Moldova.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel