Deznodământ șoc în cazul jafului comis de trei romani în Olanda: Păgubita, anchetată pentru suma imensă din seif

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Deznodământ în cazul bătrânilor legați, bătuți și amenințați cu moartea de trei români în casa lor din Sittard, un oraş aflat în provincia Limburg, Olanda. Gabriel și-a aflat pedeapsa în acest caz. Complicii săi, de negăsit. Interesant este însă că acest jaf i-a adus probleme și victimei, care nu poate justifica cei 150.000 de euro pe care îi avea din seif și la care tâlharii voiau să ajungă.

Trei români au dat buzna peste doi soţi bătrâni, în casa lor din Sittard, un oraş aflat în provincia Limburg, Olanda. Pe femeie au legat-o cu o sfoară de un scaun, au bătut-o cu bestialitate şi au ameninţat-o cu pistolul la tâmplă, iar pe soţul bătrânei, un bărbat cu dizabilităţi, l-au amenințat cu moartea, dacă nu le deschide seiful.

În jurul orei 4:50, victima, de sex feminin, a fost trezită în mod surprinzător; a fost ascultată de soțul ei, care nu poate vorbi din cauza unei hemoragii cerebrale, și a văzut trei bărbați ciudați care stăteau în dormitorul ei. Bărbații au legat-o pe ea și pe soțul ei și i-au cerut să le spună unde sunt banii. "Rămâi acolo, altfel te înjunghii", ar fi spus unul dintre hoți într-o germană proastă.

Român închis pentru jaf violent și amenințări cu moartea. Complicii, de negăsit

 

Mulțumită vecinilor vigilenți, poliția a ajuns rapid la fața locului. Vecinii cuplului au înțeles situația și au alertat poliţia, iar locul a fost împânzit de poliție. Cu toate astea, românii au reuşit să scape. Pentru că unul dintre tâlhari a plecat cu mașina fără să își aștepte complicii, cei doi tovarăși ai săi au luat autobuzul. Poliția are imagini cu aceasta. În plus, o lanternă a fost aprinsă pe mașina de fugă, iar în casă a fost găsit ADN-ul lui Gabriel.

Gabriel D. (37 de ani) trebuie să execute cinci ani de închisoare pentru jaful brutal din casa bătrânilor din Sittard. Ceilalți doi români suspectați în acest caz nu sunt încă în închisoare și deocamdată,singurul care plătește pentru ilegalitate fiind Gabriel. Românul a fost capturat în octombrie anul trecut, în România, și extrădat.

Vezi și: Olanda. Bătrâni legați, bătuți și amenințați cu moartea de trei români. Polițiștii chemați la caz i-au lăsat pe cei doi fără toată averea

Arnaud van Kan, avocatul lui a prezentat un scenariu alternativ. Clientul său s-ar fi aflat în Sittard pentru a fura catalizatori de pe mașini. În timpul acelor furturi, a purtat mănuși și a aruncat una dintre acestea. Pe această mănușă, în apropierea casei în care a avut loc jaful, poliția a găsit urma ADN-ului său.

Păgubita, anchetată pentru suma mare de bani pe care o avea în casă

 

Judecătorul nu consideră plauzibilă povestea românului de 30 de ani. Ceea ce nu lucrează în favoarea sa este faptul că Gabriel a mai fost condamnat pentru furturi în alte țări europene. Marea întrebare este cum de a ști cum a știut trioul că în casa de pe Pepijnstraat sunt bani. Într-adevăr, într-un seif se aflau 150.000 de euro, însă, datorită intervenției rapide a poliției, au reușit să scoată doar 150 de euro dintr-un portofel.

Detaliu important: femeia victimă a devenit ea însăși suspectă după jaful brutal. Potrivit justiției, aceasta nu are nicio explicație bună pentru suma mare de bani din seiful său. Ea este urmărită penal pentru spălare de bani. Acest caz nu a fost încă adus în instanță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel