Descoperire șocantă: Două proiectile explozive au fost găsite lângă un copac

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Două proiectile explozive au fost găsite de un localnic, lângă un copac, în localitatea Băneasa din judeţul Giurgiu.

Cele două proiectile explozive, ce au calibrul de 76 de milimetri, au fost descoperite miercuri, 3 noiembrie, de un localnic, care le-a observat lângă un copac din localitatea Băneasa, judeţul Giurgiu.

"ISU Giurgiu a fost solicitat în urmă cu puţin timp, prin 112, de un locuitor al comunei Băneasa care a observat două obiecte ce păreau să fie proiectile. Bărbatul desfăşura lucrări agricole în zonă, a văzut cele două obiecte lângă un copac şi a solicitat sprijinul autorităţilor deoarece şi-a dat seama că ar putea fi periculoase. La faţa locului s-au deplasat pirotehnicienii din cadrul ISU Giurgiu pentru asanarea terenului. Aceştia au constatat faptul că era vorba despre proiectile explozive, de calibrul 76 de milimetri", se arată într-un comunicat de presă emis miercuri de ISU Giurgiu, potrivit Agerpres.

Potrivit autorităților, muniţia descoperită de bărbat a fost ridicată şi transportată în siguranţă, urmând să fie distrusă în poligonul de specialitate. Nu este cunoscut modul în care proiectilele explozive au ajuns în acel loc sau de ce nu au fost observate până acum.

 

Un român a mers după ciuperci, dar a găsit patru bombe

 

Peste o descoperire la fel de șocantă a dat și un bărbat care a mers după ciuperci, dar a găsit patru bombe. Echipa pirotehnică din cadrul ISU „Someș” Satu Mare a intervenit pentru asanarea teritoriului, de 4 proiectile, în pădurea Heresteț din localitatea Săcășeni.

Mai exact, este vorba despre două proiectile perforante de calibru 75 mm, 1 proiectil exploziv de calibru 76 mm și 1 proiectil perforant de calibru 85 mm, potrivit autorităților care au ajuns la fața locului și au ridicat cele patru bombe.

Muniția a fost găsită în pădure, de către un cetățean în timp ce acesta se afla la cules de ciuperci, relatează satmareanul.net

Acesta a anunțat autoritățile, iar o echipă specializată în astfel de intervenții s-a deplasat imediat la fața locului. Proiectilele, rămase din Al Doilea Război Mondial, au fost ridicate și transportate la depozitul de muniții rămase neexplodate din Carei, urmând să fie distruse.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel