Deputat ucrainean, răpit de ruși. Dmitro Afanasiev este atlet renumit internațional

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Deputatul și atletul ucrainean, Dmitro Afanasiev, răpit de ruși. Anunţul parlamentului ucrainean
Deputatul și atletul ucrainean, Dmitro Afanasiev, răpit de ruși. Anunţul parlamentului ucrainean

Un membru al Consiliului districtului Korabelnî, Dmitro Afanasiev, un atlet cunoscut, a fost răpit de militarii ruși, anunţă vineri, 25 martie, într-o postare pe Telegram, Parlamentul ucrainean. 

”Ocupanţii au răpit un membru al Consiliului districtului Korabelnî, pe liderul facţiunii 'Solidaritatea europeană', Dmitro Afanasiev, un atlet cunoscut”, anunţă Verhovna Rada, citată de pravda.com.ua.

Dmitro Afanasiev a dispărut la 22 martie, la o zi după o manifestaţie împotriva ”ocupantului rus”, reprimată cu tiruri cu gloanţe reale.

După ce militari ruşi au dispersat această manfestaţie paşnică, Afanasiev a fost bătut în timp ce încerca să-şi apere soţia, potrivit Parlamentului. El avea mai multe coaste rupte, potrivit aceleiaşi surse. Militari ruşi au venit câteva ore mai târziu să-i percheziţioneze domiciliul şi l-au ”răpit”, potrivit Parlamentului ucrainean. 

Dmitri Afanasyev este un atlet de renume mondial, instructor de clasă internațională, antrenor al echipei naționale de taekwondo a Ucrainei.

Un general ucrainean se oferă prizonier rușilor pentru a putea evacua copiii: Îmi ofer viața în schimbul micuților din Mariupol

 

Veaceslav Abroskin, general de poliție, s-a oferit drept prizonier pentru ca rușii să permită evacuarea în siguranță a copiilor din Mariupol.

”Astăzi, în orașul total distrus, au rămas foarte mulți copii care riscă să moară dacă mai rămân aici. Mă adresez către ocupanții ruși, permiteți să scoatem copiii din Mariupol, aș avea nevoie de 3 zile. La final mă puteți lua ostatic”, a scris Veaceslav Abroskin, general de poliție.

Iată mesajul postat pe Facebook:

”Fac un apel la ocupanții ruși: dați-ne posibilitatea de a scoate copiii din Mariupol. Mă ofer în locul copiilor. Vă rog să mă lăsați să intru în Mariupol să iau copiii și să le organizez mutarea. Am nevoie de trei zile. La ultimul punct de control, când mă voi întoarce cu copiii, mă predau.

Sunt un general de poliție, caret din 2014 până în 2018 a organizat opoziția împotriva voastră în regiunea Donețk. Sunt inclus în listele dvs. de sancțiuni. A fost de voi în căutare. Ați organizat și o tentativă de asasinat asupra mea pentru a mă elimina. Zeci dintre soldații ruși fost uciși, iar mii de complici au fost reținuți, cu participarea mea.

Sunt exact generalul care, poate, este cel mai apropiat de faimosul regiment Azov. Aceasta este inițiativa mea personală. Viața mea îmi aparține numai mie și o ofer în schimbul vieții copiilor care a rămas în Mariupol, a scris generalul  pe pagina sa de Facebook.

”Multă lume mi-a scris după ce am publicat acest mesaj. Există ofițeri care sunt gata să salveze copiii împreună cu mine, iar apoi să ne predăm. Chiar înainte de începerea războiului, le-am promis locuitorilor că, în caz de război, împreună cu Azov,  voi apăra orașul Mariupol. S-a întâmplat că că eram la Odesa, când a început  războiul. Din anumite motive eram sigur că această direcție este importantă pentru ocupanții ruși, dar m-am înșelat. Astăzi, în orașul complet distrus, au mai rămas mulți copii care, dacă nu sunt salvați acum, vor muri în zilele următoare”, a mai adăugat Veaceslav Abroskin, general de poliție.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel