Deplasări interzise. Ambasada României, mesaj pentru românii din Franța

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Ambasada României la Paris transmite un mesaj românilor din Franța, în contextul în care autoritățile au luat noi măsuri în vederea limitării răspândirii COVID-19. 

"INFORMAȚII ACTUALIZATE, 17.03.2020, ora 12:00
#restezchezvous #ramanetiacasa

Autoritățile franceze au impus noi restricții în contextul epidemiei de coronavirus, care au intrat în vigoare astăzi, 17 martie 2020, la ora 12:00. În această situație, vă comunicăm următoarele:
- Deplasările sunt interzise pentru cel puțin 15 zile, pe tot teritoriul Franței, cu următoarele excepții și cu obligația prezentării unui document justificativ:
• deplasare la locul de muncă (dacă nu este posibil lucrul de acasă). Angajatorul completează un justificativ în acest sens, Justificatif de déplacement professionnel. Formularul este disponibil la adresa https://www.interieur.gouv.fr/.../Attestation-de-deplacement-... (poate fi scris și de mână);
• deplasare pentru aprovizionare cu produse de primă necesitate;
• deplasare pentru motive de sănătate (la medic/spital);
• deplasare pentru un motiv familial imperios (asistență pentru persoanele vulnerabile sau îngrijire copii);
• deplasări scurte, în apropiere de domiciliu, legate de activitatea fizică individuală și îngrijirea animalelor de companie.
Deplasările în grup sunt interzise.
Pentru situațiile enumerate mai sus, este obligatoriu un atestat, Attestation de déplacement dérogatoire. Formularul este disponibil la adresa https://www.interieur.gouv.fr/.../Attestation-de-deplacement-... (poate fi scris și de mână).
În cazul nerespectării acestor dispoziții, AMENDA este între 38 și 135 de euro.
- Nu vă deplasați cu autoturismul spre România, există risc mare să nu puteți tranzita țările europene (Germania, Austria, Slovenia, Ungaria etc.).
- Dacă aveți bilet de avion pentru întoarcere rapidă în România, verificați situația direct cu operatorul de zbor.
- Dacă doriți să achiziționați de urgență un bilet de avion pentru retur în România, puteți contacta direct compania Tarom la numărul 00 33 174250045, e-mail [email protected], sau un alt operator de transport aerian.
***************************************
Întrebări/răspunsuri din partea autorităților franceze: https://www.gouvernement.fr/info-coronavirus...
Reamintim că răspundem întrebărilor dvs. la numerele 00 33 679118149, 00 33 680713729, 00 33 147051870, precum și la adresa de e-mail [email protected]
De asemenea, la numărul de telefon 00 40 214312059 se oferă informații și se preiau solicitări de asistență consulară în contextul epidemiei COVID-19, de luni până vineri, între orele 9:00-17:00, ora României. Acesta este un număr de telefon mobil de România cu tarif normal.
La numărul 00 40 213202020 vi se comunică din țară informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID-19 (Coronavirus). Linia telefonică este destinată strict informării cetățenilor și nu este un număr de urgență!
********************************
Vă invităm să ne urmăriți în continuare pe pagina de Facebook și pe cea de Internet și să transmiteți informațiile actualizate și cunoștințelor dvs", este mesajul postat de contul oficial de Facebook al Ambasadei României în Franța.

Vezi și: Franța adoptă "modelul" Italiei: NIMENI pe stradă fără document justificativ


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel