Demisiile medicilor, INTERZISE. Klaus Iohannis a făcut anunțul

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că demisiile medicilor în perioada stării de urgență sunt interzise, fiind introdusă o astfel de prevedere în noul decret.

"În această perioadă critică, termenele de preaviz în cazul demisiei personalului încadrat în unităţi sanitare, de asistenţă socială, de asistență medico-socială şi în instituţiile din domeniul apărării, ordinii publice şi securității naţionale se suspendă pe întreaga durată a stării de urgenţă", a declarat Klaus Iohannis, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni.

În ultima perioadă, mai mulți medici au anunţat public că demisionează, din cauza răspândirii noului coronavirus.

Decretul menționează explicit și că pe durata stării de urgență, managementul unităților sanitare publice civile să poată fi asigurat de către personalul detașat din cadrul instituțiilor cu atribuții în domeniul apărării și securității naționale", a mai spus președintele Iohannis.

Articolul din Decretul semnat de Klaus Iohannis:

"Art. 56. - Termenele de preaviz prevăzute la art. 81 alin. (4) din Codul Muncii nu încep să curgă iar, dacă au început să curgă, se suspendă pe întreaga durată a stării de urgență, în cazul personalului încadrat în unități sanitare, de asistență socială, de asistență medico-socială și în instituțiile din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale. Pe durata stării de urgență, pentru aceste categorii de personal, nu se aplică dispozițiile art. 81 alin. (8) din Legea nr.53/2003 privind Codul Muncii".

Vezi aici declarația completă:

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel