DEMISIA lui Dan Barna, solicitată iar în partid, după eșecul electoral: „Cererea VOTULUI de încredere - o SCAMATORIE politică“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Demisia lui Dan barna este cerută din interiorul partidului USR. Tudor Benga consideră că șeful de partid recurge acum doar la niște scamatorii politice pentru a nu-și pierde scaunul.

Demisia lui Dan Barna din funcția de președinte al USR este cerută în mod public chiar din interiorul partidului. Deputatul USR Tudor Benga a cerut demisia lui Barna, dar și ale lui Cătălin Drula și Ionuț Mosteanu ca urmare a rezultatului de la alegerile prezidențiale.

El a solicitat ca cei trei sa facă un pas în spate și în ședința de comitet politic de luni seară. Deputatul USR respinge categoric afirmațiile lui Dan Barna care a precizat că își pune mandatul pe masă pentru un vot online al tuturor membrilor USR. Benga este de părere că un astfel de joc este doar o „scamatorie politică“ ce va aduce comparații „foarte nefericite.“

„Da, e adevărat, am cerut aseară lui Dan Barna, Cătălin Drula și Ionuț Mosteanu demisiile la finalul ședinței informale de Comitet Politic. Am cerut o serie întreagă de explicații de la toți trei, pentru cine nu știe Catalin Drula este șeful de campanie iar Ionuț Mosteanu este șeful de comunicare USR, multe informații le cerusem încă de cu mult dinainte de finalul campaniei și nu le-am primit nici până azi.

Consider că rezultatul de la prezidențiale este un eșec și așa cum am spus și ieri, consider că un eșec fără asumare și fără consecințele de rigoare reprezintă doar preambulul unui viitor nou eșec. Au fost numeroase erori de strategie și implementare atât la nivel de campanie prezidențială cât și la nivel de management al partidului în general, am mai vorbit despre asta de-a lungul timpului, și cred că este timpul pentru o asumare reală dacă vrem să arătăm alegătorilor că efectiv ascultăm mesajul pe care ni-l transmit prin votul lor.

Nu consider acceptabilă soluția cererii votului de încredere anunțat de Dan Barna, nu are vreo baza statuară și mi se pare o scamatorie politică ce va atrage comparații foarte nefericite. Nu ascund faptul că opinia mea este împărtășită de relativ puțini colegi din CP, dar consider că este de datoria mea, ca parlamentar USR și membru în Biroul Național, să spun clar și răspicat ceea ce consider eu că este soluția matură pentru a readuce partidul pe făgașul corect", a afirmat Tudor Benga pe Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel