Deficit de Remdesivir în Europa. Oficial al Ministerului Sănătăţii din Olanda: "Medicamentul s-a epuizat"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
remdesivir_medicament
remdesivir_medicament

În Europa există un deficit al medicamentului antiviral Remdesivir, utilizat în tratarea Covid-19, în condiţiile în care stocurile limitate se epuizează din cauza numărului de cazuri în creştere, in timp ce Statele Unite au cumpărat majoritatea producţiei companiei Gilead, au declarat oficiali citaţi de Reuters.

 

În iulie, cele 27 de țări ale Uniunii Europene și Marea Britanie, cu o populație combinată de 500 de milioane, și-au asigurat doze pentru a trata aproximativ 30.000 de pacienți. Statele Unite au semnat un acord pentru mai mult de 500.000 de serii de tratament, reprezentând cea mai mare parte a producției Gilead până în septembrie.

"Remdesivir s-a epuizat", a declarat pentru Reuters purtătorul de cuvânt al Ministerului olandez al Sănătății, Martijn Janssen, adăugând totuși că în curând sunt așteaptate noi livrări. Medicamentul antiviral reduce timpul de recuperare în spital în cazurile grave de Covid-19. Remdesivir și steroidul dexametazonă sunt singurele medicamente autorizate în Europa pentru tratamentul COVID-19. Ambele au fost administrate președintelui american Donald Trump, care primește și un cocktail experimental cu anticorpi.

Numărul spitalizărilor din întreaga Europă a crescut rapid, deși în majoritatea țărilor este cu mult sub nivelurile din primăvară.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel