Decretul Salvini. Diaspora românească, mesaj dur: "Vrea să răspândească frica"

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Silvia Dumitrache, președintele Asociatiei Femeilor Romance din Italia - ADRI a comentat pe tema "Decretului Salvini", prezentat în Italia ca legea care va "curăța" țara de imigranți. Silvia a făcut o analiză la sânge și spune că democrația nu se sfârșește în Italia cu Salvini, deși acesta a facut un obiectiv din a însămânța frică în sânul străinilor. 

"Chiar titlul Decretului Salvini este manipulatoriu: imigrare si securitate, ca si cum "strain" ar fi egal "pericol". Pe de alta parte, chiar aceasta este politica lui Salvini: răspândește frica și apoi se prezintă ca salvatorul națiunii", a comentat Silvia Dumitrache, presedinta Asociatiei Femeilor Romance din Italia - ADRI, așa-numitul Decret Salvini, mai exact Dispozitii urgente referitoare la protecția internațională și imigrație, securitatea publică, precum și măsuri privind funcționarea Ministerului de Interne și organizarea și funcționarea Agenției Naționale pentru Administrarea și destinația bunurilor confiscate crimei organizate, semnat de președintele Republicii Sergio Mattarella, in 5 octombrie 2018.

Deși există unele dubii cu privire la constitutionalitatea decretului, odata cu semnarea acestuia, Președintele Republicii a adresat o scrisoare prim-ministrului Joseph Conte, în care subliniaza ca decretul trebuie sa respecte obligatiile constituționale și internaționale ale statului, în special cele reglementate de Art.10 al Constitutiei, respectand, implicit, angajamentele internaționale asumate de Italia".

"Am citit cu atenție scrisoarea lui Presedintelui Mattarella, care a solicitat ca Decretul sa respecte obligatiile constitutionale si internationale asumate de Italia. Am încredere nu numai în rolul său, ci și in cel al organizațiilor de stânga, laice și religioase. Toți au luat o poziție, iar aceste organizații pot acționa ca garant in vederea respectarii drepturilor omului, asa cum, de altfel, au actionat întotdeauna", comentează Silvia Dumitrache.

„Manipularea fricii in privinta strainilor este arma principala a unei politici populiste, dar după 15 de ani de viață în Italia raman optimista: nu se sfarseste totul cu Salvini, poporul acesta a fost educat in spiritul solidaritatii și nu in cel al rasismului. Nu sunt atât de preocupata, chiar dacă democrația trebuie tutelata în fiecare zi. Trebuie să fim mereu în alertă pentru a ne proteja drepturile, indiferent de cine este la putere, pentru că libertatea și democrația sunt prea importante", a mai spus Silvia Dumitrache, conform ziarului Più Culture. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel