Decretul relansării în Italia: 1000 euro pentru badante. Iată care sunt condițiile

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

În Italia, decretul de relansare a economiei aduce o alocație de câte o mie de euro, pentru două luni: aprilie și mai, pentru îngrijitoare. 

Astfel, îngrijitoarele/badantele din Italia au dreptul la o indemnizație lunară de 500 de euro, plătită de INPS, cu condiția ca la data de 23 februarie să fi avut contracte de muncă de peste 10 ore pe săptămână. O altă condiţie este să nu locuiască cu angajatorul.

Badantele vor primi bani de la Guvernul Italian, pentru perioada celor 9 săptămâni când nu au muncit. Sumele pentru primele cinci săptămâni vor fi plătite până la sfârșitul lunii august, iar cele pe următoarele patru săptămâni pot fi solicitate în lunile septembrie și octombrie, scrie nextquotidiano.it. 

Contractele pe durată determinată care urmează să expire pot fi reînnoite. Mai mult, în Italia încep şi concursurile pentru ocuparea funcţiilor publice. Decretul de relansare a econimiei italiene cuprinde zeci de măsuri de lucru, care presupune cheltuieli de 25,6 miliarde de euro.

Mai mult, au fost confirmate bonusurile pentru lucrătorii independenți și lucrătorii sezonieri, dar şi indemnizația de 1.000 de euro pentru lunile aprilie și mai pentru lucrătorii casnici (badante) și îngrijitori. Și apoi există problema migranților, despre care președintele INPS, Pasquale Tridico, spune că ar viza între 100 de mii și 200 de mii de oameni.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel