Decizia magistraţilor: 14 arestări în cazul „mitei din lighean” de peste 1 milion de euro de la Suceava

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
mita_permise_auto_suceava
mita_permise_auto_suceava

Tribunalul Suceva a încuviințat, vineri, arestarea preventivă pentru 30 de zile pentru toți cei 14 inculpați reținuți în cazul mitei uriașe primite în schimbul eliberării de permise auto. DNA a anunțat reținerea a 14 persoane, între care un ofițer DGA, șeful de la permise și mai mulți polițiști, în ancheta de la Serviciul Permise Suceava. Șeful de la permise este bănuit că încasa ca mită peste 20.000 euro pe zi.

Toţi cei 14 reţinuţi din dosarul "fabricii de permise auto" de la Suceava au primit mandate de arestare preventivă de la instanţă. Printre suspecţi se află ofiţerul DGA Mihai Martin, dar si Radu Obreja, şeful de la Permise şi Înmatriculări. În rechizitoriul procurorilor DNA se arată că, în perioada 2018 - 2020, la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Suceava ar fi funcţionat o grupare infracţională condusa de inculpatul Obreja Radu Ionuţ, în calitatea menţionată mai sus, în care, alături de polişişti şi funcţionari, ar fi fost cooptate mai multe persoane printre care instructori auto şi angajaţi ai Registrului Auto Roman (R.A.R.).

Gruparea, structurată pe mai multe paliere, ar fi acţionat în scopul obţinerii de sume de bani in legătură cu fraudarea examenelor practice pentru obţinerea permiselor de conducere şi în legătura cu înmatricularea autoturismelor. 
Promovarea candidaţilor s-ar fi asigurat contra unor sume de bani cuprinse între 300-1500 euro la traseu, 3.000-6.000 euro la examinarea teoretică. La înmatricularea autoturismelor, membrii grupului urgentau / facilitau / asigurau fără programare, în schimbul unor sume de bani cuprinse intre 200-1.000 euro, omologarea / verificarea R.A.R. precum şi înmatricularea provizorie si definitiva a autoturismelor.

 

Cine sunt cei arestaţi preventiv

 

Cei arestaţi preventiv sunt: Obreja Radu Ionuț, șef al Compartimentului Regim Permise de Conducere și Examinări din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Suceava, Martin Mihail, ofițer de poliție judiciară în cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Suceava, Blându Cristian, ofițer de poliție în cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Suceava, Compartimentul regim permise de conducere și examinări, Butnariu Paul Alexandru, personal contractul în cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Suceava, Macoviciuc Nicolae-Cezar, agent de poliție și examinator în cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Suceava, Compartimentul regim permise de conducere și examinări, Mihăiescu Iulian -Florin, agent de poliție și examinator în cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Suceava, Compartimentul regim permise de conducere și examinări, Mihăiescu Leon -Ionuț, agent de poliție și examinator în cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Suceava, Compartimentul regim permise de conducere și examinări, Pascal Anamaria, agent de poliție și examinator în cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Suceava, Compartimentul regim permise de conducere și examinări, Perijoc Gheorghe Ionel, agent de poliție în cadrul M.A.I. – Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, și cinci persoane fizice, între care instructori auto și administratori ai unei școli de șoferi.

 

1 milion de € ascunși în ligheane și găleți de angajații de la Permise

 

Procurorii anticorupție au descoperit peste 1 milion de euro ascunși în găleți, ligheane și chiar în pereți, în timpul perchezițiilor de joi, de la Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava, RAR, dar și la domiciliile angajaților.

Potrivit unui comunicat al DNA, în urma efectuării a 67 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Suceava, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Neamţ şi Bacău, au fost ridicate sume de bani şi bunuri în valoare de peste un milion de euro: 1.225.000 euro; 790.000 lei; 12.000 dolari; 1.500 lire sterline; 37 ceasuri de lux; 21 brăţări; 18 lanţuri şi 4 pandantive de aur; 8 autoturisme de lux.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel