Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni in perioada iulie - noiembrie 2023.
https://dprp.gov.ro/web/
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

EXCLUSIV  De ce s-a înființat o Casă Română de Cultură la Getafe. "Totul se rezumă la intențiile care provin din suflet!" - VIDEO

Giorgiana Ichim |
Data publicării:

Scriitoarea Laura Cătălina Dragomir, purtător de cuvânt al Casei Române de Cultură Getafe, a vorbit despre înființarea Casei Române de Cultură de la Getafe. 

Invitată la emisiunea Bogățiile României din Diaspora, realizată de DC Media Group, scriitoarea Laura Cătălina Dragomir, purtător de cuvânt al Casei Române de Cultură Getafe, a vorbit despre specificul diasporei românești din Spania și despre ideea apariție unei asociații culturale de promovare a valorilor românești.

„Diaspora românească, cea din Spania în particular, reprezintă o comunitate extinsă și diversificată de români, care au ajuns de o manieră conjuncturală să trăiască în afara granițelor țării noastre. Tocmai această dispersie geografică a populației cu niște caracteristici culturale unice, dar și la niște oportunități semnificative de schimb cultural reciproc. În acest context, identificarea unor puncte comune ale simbolurilor românești culturale în diaspora și generarea unui limbaj comun al culturii au devenit esențiale pentru consolidarea identității culturale românești și pentru promovarea înțelegerii reciproce cu culturile în care comunitățile românești au ajuns să trăiască.” a precizat Laura Dragomir.

„Din entuziasmul unor oameni!”

 

„În ceea ce privește ideea Casei Române de Cultură Getafe, care a pornit din entuziasmul unor oameni, totul se rezumă la intențiile care provin din suflet. A pornit de la ideea că atunci când este vorba despre ideile soocio-culturale ale diasporei, nu se poate acționa la întâmplare. Se impune existența unui plan bine stabilit pentru identificarea și promovarea unor obiective culturale românești în diaspora, pentru că foarte mult timp s-a mers pe încropire a unor proiecte. Noi ne-am gândit că trebuie să existe un proces bine structurat și susținut. Cred că a fost vorba pentru început, așa cum vă spuneam, despre entuziasmul unor oameni, despre bucuria unor oameni de a se găsi împreună și de a lucra pentru binele fiecărui român aflat în Spania” a subliniat purtătoarea de cuvânt a Casei Române de Cultură Getafe.

Vezi întreaga emisiune:

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel