De ce Germania angajează români pentru cules de sparanghel: „Nemții se plâng imediat de dureri de spate”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Fermele din Germania au un deficit puternic de angajați în această perioadă, însă exclud să angajeze nemții rămași șomeri din cauza crizei Covid-19 și preferă să aducă lucrători din Europa de Est, potrivit Bild.de.

Jorg Heuer (49 de ani) are o fermă de sparanghel în Fuhrberg și a angajat 60 de români ca să îl culeagă. La cele 100 de hectare cultivate ar avea nevoie de aproximativ 100 de muncitori, însă acesta spune că nu poate angaja nemți.

„Majoritatea nemților nu sunt obișnuiți să lucreze pe câmp timp de ore întregi. Se plâng imediat de dureri de spate. Românii sau polonezii sunt mai puternici. O echipă de handbal mi-a oferit ajutorul. Fiecare maxim patru ore - gratuit. Asta a fost frumos, dar pe mine nu mă ajută. Trebuie să mă bazez pe faptul că fiecare lucrător pleacă după patru ore și nu am timp să îi organizez. Sparanghelul trebuie cules zilnic. Nemții cer una sau două zile libere pe săptămână, iar acest lucru nu este posibil în vârf de sezon. Românii lucrează și duminica și de sărbători", a explicat el pentru Bild.

Fermierul precizează că lucrătorii veniți din Europa de Est locuiesc izolat în spațiile de cazare, fără contacte sociale. „Un lucru foarte important. Cel mai rău ar fi dacă s-ar infecta", mai spune Jorg Heuer.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel