Darius Vâlcov, ATAC la Isărescu: Povestea Meşterului Manole. ,,Trecutul vine din urmă"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Consilierul premierului, Darius Vâlcov, a folosit în direct la TVR povestea Meşterului Manole pentru a descrie relaţia BNR cu Guvernul. Moderatorul: ,,sună a ameninţare pe linie securistică".

,,Trecutul vine din urmă. Dacă vă uitaţi la ceea ce a făcut Guvernul şi Banca Naţională în utlimii doi ani, ne apropiem puţin de povestea Meşterului Manole. Ştiţi, când cineva tot construieşte şi acesta e Guvernul, iar cineva, peste noapte, dărâmă sau ia o parte din fructele a ceea ce construieşte altcineva. Şi aici ne referim la BNR." a spus Darius Vâlcov într-un interviu pentru TVR.

Moderatorul emisiunii i-a atras atenţia consilierului că metafora folosită sună a ameninţare pe linie securistică înainte de 1989, întrucât ,,Manole" ar fi fost presupusul nume de cod al guvernatorului BNR.

,,E foarte greu să depistăm acest lucru pentru că ordonanţa din 2008 care a fost dată cu cei care au fost colaboratori şi care trebuie deconspiraţi de CNSAS are nişte excepţii. Acolo sunt de la A la Z enumerate toate persoanele care trebuie să completeze, dar de la B la H trebuie să şi dea declaraţia. Iar cel de la A, adică preşedintele României şi de la H încolo până la Z, şi aici intră guvenratorul, magistraţii s.a.m.d., nu spune unde trebuie să completeze această declaraţie. (...) Nu am insistat cu nicio metaforă, am spus de balada Meşterului Manole şi atât." a mai precizat consilierul premierului.

D. Vâlcov: Băncile au mărit ROBOR-ul pentru că le-a convenit

 

Întrebat cum trebuie să fie următorul guvernator al Băncii Naţionale, Darius Vâlcov a spus că: ,,Trebuie la un moment dat să ne recunaoştem limitele şi să lăsăm pe alţii mai tineri să ducă mai departe. (...) Cred că trebuie să fie extrem de bine pregătit pe actuala piaţă monetară şi financiară, cu relaţii foarte bune, să colaboreze excelent cu Guvernul şi cu celelalte autorităţi ale statului şi cineva care să îşi dorească numai binele populaţiei. Şi nu mă refer la credite cu dobânzi duble sau triple faţă de restul Europei."

Darius Vâlcov a ţinut să explice şi modul în care a crescut dobânda ROBOR din 2017 şi până acum şi susţine că băncile au mărit ROBOR-ul pentru că le-a convenit.

„În anul 2017, între banci, la 6 luni, nu a existat niciun imprumut. (...) Au făcut această cotaţie dar doar pentru populaţie. Deci doar populaţiei i s-a mărit creditul cu 30%. Practic, i s-a triplat ROBOR-ul. (...) Băncile nu au făcut între ele, în 2017, nicio tranzacţie. Dar au mărit ROBOR-ul pentru că le-a convenit." a mai precizat Darius Vâlcov pentru TVR.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel