Daniel Funeriu, ținta ironiilor după ce a spus că poate folosi orice cuvânt, chiar dacă nu există în DEX: "Când ești Daniel Funeriu, poți să folosești ce cuvinte vrei"

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Sursa foto: Facebook Daniel Funeriu
Sursa foto: Facebook Daniel Funeriu

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației a ajuns ținta ironiilor pe Facebook, după ce a scris într-un comentariu că poate folosi ce cuvinte vrea, chiar dacă acestea nu există în DEX, iar acestea devin neologisme. 

Daniel Funeriu e explicat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că este în regulă să folosească cuvinte care nu există în DEX, pentru simplul motiv că le folosește el, iar acestea pot deveni neologisme. 

Fostul ministru al Educației a devenit rapid ținta ironiilor internauților care îi reproșează faptul că este arogant și că se compară cu Nichita Stănescu.

"Primesc zeci de mesaje cu un răspuns dat de mine unui om care mă ia la rost pentru o chestiune de limbă. Dau aici un răspuns generic tuturor inculților care nu au trecut de gramatica de clasa a VI-a, dar care vânează virgule*.

Măi oameni buni: în toate limbile există "cuvinte virtuale", care adesea sunt şi neologisme. De exemplu dacă spune cineva "a înciorăpa" e limpede că e vorba de a-ți trage un ciorap pe picior. Exact aşa e şi "a ostiliza".

Celor mai culți le spun: nu mai folosiți argumentul "nu e în dex" pentru că vă prindeți urechile. A propos de cuvinte virtuale: aştept cu nerăbdare de la inculții neamului să interzică volumul "Necuvintele" scris de Nichita Stănescu, pentru că "necuvânt" nu e în dex.

Tuturor, culți şi inculți, vă recomand cărțile tatălui meu, celebrul om de litere Funeriu Ionel, "Biografii lexicale".

*îmi amintesc cum unul din cele mai penibile personaje din viața publică românească, pseudointelectualul grafoman Cristian Preda, după ce a primit de la vreun directoraş din minister ciorna unui ordin al ministrului, urla în toată presa că "incultul de Funeriu foloseşte cacofonii în ordine ale ministrului". Ignorând -dar la ce să te aştepți de la unul de nivelul lui- că un ordin al ministrului e o chestie scrisă, deci care prin definiție nu poate conține "fonii". Deci a fortiori nici "cacofonii"...", este mesajul postat de Daniel Funeriu.

daniel-funeriu-facebook-neologisme-2

daniel-funeriu-facebook-neologisme

Internauții nu au ratat șansa să-i dea replica

 

Oamenii nu au ratat șansa și l-au criticat pe Funeriu pentru atitudinea sa. Iată doar câteva dintre comentarii:

" 'Când ești Daniel Funeriu poți să folosești cam ce cuvinte vrei...' Oh, vai, mă scuzați, pardon, mersi. Totul vă este permis"

"Te compari cu Nichita Stanescu? Ha!"

"Din păcate, eu nu pot să văd cine e Daniel Funeriu deoarece mă lovesc de prea înaltul zid al mândriei și al plinătății de sine cu care se înconjoară. Să ai o părere prea înaltă despre sine nu e o dovadă de înțelepciune"

"Prietene, nu mai insista. Te afunzi în ridicol"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel