Danemarca, premieră de la începutul pandemiei: A depăşit pragul de 30.000 de cazuri COVID într-o zi

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Danemarca a depăşit, pentru prima dată de la începutul pandemiei, pragul de 30.000 de infectări raportate într-o singură zi, au anunţat marţi autorităţile sanitare din această ţară, relatează DPA, citată de Agerpres.

În bilanţul zilnic, Statens Serum Institut (SSI) din Danemarca a anunţat că 33.493 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate marţi, din care aproape 31.500 au fost infectări noi şi 2.000 de cazuri au reprezentat reinfectări.

Aproape 1,2 milioane cazuri de COVID-19 au fost confirmate de la începutul pandemiei de coronavirus în Danemarca, o ţară cu o populaţie de aproape 6 milioane de locuitori.

Până acum, autorităţile din țară au raportat şi 3.519 de decese asociate COVID-19. Prin comparaţie, numărul zilnic al noilor infectări era de aproximativ 5.000 la sfârşitul lunii noiembrie.

 

Danemarca, premieră de la începutul pandemiei



În aceste condiții, Ministrul Sănătăţii din Danemarca, Magnus Heunicke, a declarat pe Twitter că acest număr mare de cazuri nu se reflectă însă în numărul spitalizărilor, posibil datorită faptului că multe dintre cazurile de COVID-19 au constat în reinfectări sau au fost cauzate de tulpina Omicron, care este mai puţin susceptibilă să provoace spitalizări.

De aceea, există motive de optimism pentru perioada următoare, a precizat ministrul Magnus Heunicke.

În prezent, numărul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus şi internaţi în spitalele din Danemarca este de 810, din care 79 se află în secţii de terapie intensivă.

Printre ei se află atât persoane spitalizate în urma infectării lor cu noul coronavirus, cât şi pacienţi spitalizaţi iniţial din cauza altor patologii şi care s-au infectat ulterior cu virusul SARS-CoV-2, scrie Agerpres.

 

Danemarca, cea mai afectată ţară, a depăşit recordul de cazuri în 24 de ore

 

La sfârșitul lunii decembrie, Danemarca era ţara din lume cu cele mai noi cazuri de COVID-19 în raport cu populaţia sa, depăşind atunci recordul absolut cu 23.228 de cazuri suplimentare în 24 de ore, relatează AFP.

Acest record poate fi însă explicat în mare parte printr-un număr foarte mare de teste PCR efectuate după Crăciun, rata testelor pozitive rămânând aproape stabilă, la 12,3%, potrivit datelor autorităţilor sanitare, scrie Agerpres. 

Vârful anterior a fost atins cu 16.164 de cazuri în 24 de ore. Incidenţa daneză înseamnă că mai mult de unul din 60 de locuitori a fost testat pozitiv în ultima săptămână.

Atunci, numărul persoanelor spitalizate crescuse până la 675 de pacienţi (+9 în 24 de ore) dintre care 77 (+6) la terapie intensivă, dar progresia rămâne mult mai lentă decât creşterea numărului de cazuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel