Dăncilă anunță că Guvernul va adopta programul „O comună, o ambulanță”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că, în şedinţa de Guvern de astăzi, vor fi adoptate două acte normative în domeniul Sănătăţii: programul „O comună, o ambulanţă” şi o serie de reglementări privind organizarea, funcţionarea şi finanţarea asistenţei medicale comunitare.

„O măsură pe care o luăm astăzi pentru sprijinirea comunităţilor locale este programul "O comună, o ambulanţă", prin care asigurăm servicii medicale de urgenţă în toate localităţile României. Adoptăm un mecanism de sprijin, prin care medicii de familie vor primi finanţare să achiziţioneze şi să doteze o ambulanţă pentru urgenţe. Este vorba despre o schemă de ajutor de până la 200.000 de euro pentru fiecare beneficiar, banii pot fi folosiţi atât pentru achiziţia şi dotarea ambulanţelor, cât şi pentru cheltuieli de întreţinere, plata salariilor şi pentru dotarea cabinetelor medicale. Programul se va aplica în perioada 2019 - 2020 şi va avea un buget total de 2,5 miliarde lei”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Ea a adăugat că pentru a veni în sprijinul asistenţei medicale comunitare vor fi adoptate joi reglementări detaliate privind organizarea, funcţionarea şi finanţarea acestei activităţi.

„Este important să asigurăm furnizarea acestor servicii în mod integrat cu cele de asistenţă socială şi prevenirea abandonului şcolar. Astfel, oferim accesul la servicii sociale unui număr mare de persoane vulnerabile din comunităţile rurale sărace. În plus, România va putea beneficia de oportunităţile de finanţare din fonduri europene în valoare de 355 milioane de euro”, a arătat premierul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel