Dăncilă a comentat protestele de duminică: "Este de neacceptat..."

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a precizat că unii protestatari din Piaţa Victoriei s-au manifestat duminică seara într-un mod care nu le face cinste, făcând referire la faptul că mai multe persoane au intrat în conflict cu membrii unei echipe de filmare a postului Antena 3.

"De fiecare dată am considerat că nu violenţa, nu jignirile, nu modul în care te adresezi unui membru al Guvernului sau unui simplu cetăţean sunt cele care vor schimba lucrurile în România, ci dialogul constructiv. Dacă vom merge pe agresivitate, dacă vom merge pe acte nejustificate - şi am văzut la Ministerul Justiţiei modul în care s-au manifestat anumiţi cetăţeni români - cred că acest lucru nu aduce plus valoare.

Dacă un trust de presă, reprezentanţii presei în România, vor fi bruscaţi sau dacă vor fi atacaţi, nu cred că acest lucru poate să ne ducă la respectarea democraţiei. Respectarea democraţiei presupune libertatea presei, indiferent că un post te critică sau te laudă. Iar ceea ce s-a întâmplat aseară, la demonstraţiile care au avut loc în faţa Palatului Victoria, după părerea mea, cred că ar trebui să ridice semne de întrebare, chiar la nivelul presei şi că ar trebui să creeze o solidaritate, indiferent de trustul de presă.

Libertatea presei trebuie respectată în România, fiecare trebuie să-şi spună punctul de vedere, iar faptul că cetăţenii care trebuiau să manifeste paşnic s-au manifestat într-un mod care nu le face cinste pentru mine este de neacceptat", a arătat premierul luni, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, desfăşurată la Palatul Parlamentului.

Mai mulţi protestatari din Piaţa Victoriei au intrat duminică seara într-un conflict cu membrii unei echipe de filmare a postului Antena 3, jandarmii intervenind şi identificând câteva persoane care au avut comportament agresiv. Protestatarii respectivi au bruscat o echipă de operatori de la postul de televiziune menţionat şi au încercat să tragă de o maşină de transmisiune.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel