Dan Negru, dezamăgit de cea mai frumoasă stațiune din România: E praf! E cu accesul interzis. Totul e ruină!

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Dan Negru, dezamăgit de cea mai frumoasă stațiune din România - E praf! E cu accesul interzis. Totul e ruină! Sursa foto: instagram/Dan Negru
Dan Negru, dezamăgit de cea mai frumoasă stațiune din România - E praf! E cu accesul interzis. Totul e ruină! Sursa foto: instagram/Dan Negru

Dan Negru este revoltat de starea accentuată de degradare în care a ajuns cea mai frumoasă stațiune din Europa: Herculane.

Vedeta a povestit că vizitează stațiunea de fiecare dată când are drum prin Banat, iar, de-a lungul anilor, a fost martorul distrugerii provocate de nepăsare.

„Atunci când am drum, mă opresc pe la Herculane. Îmi place mult stațiunea asta. Ăsta-i centrul stațiunii. Două imperii au construit Herculane: Romanii și Austro-Ungarii. A ajuns pe mâna noastră! Uite! E praf! E cu accesul interzis. Totul e ruină.

Vara lui 2022, dar așa e de mult. Aristocrația romană venea pe aici, senatorii romani veneau la Herculane, apoi Imperiul Austro-Ungar. Franz Iosef, împăratul, spunea că e cea mai frumoasă stațiune din Europa. Uite ce-a ajuns! Și cântă un nene a jale. Gol totul. Și vizavi de ruina asta, de nenorocirea asta l-au pus pe Eminescu. De la „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”. Ăștia suntem!”, a spus Dan Negru.

Stațiunea Băile Herculane are o istorie îndelungată, numeroasele descoperiri arheologice demonstrează existența oamenilor pe aceste meleaguri încă din Epoca Paleolitică. În timpul celor aproape 165 de ani de dominare romana în Dacia, stațiunea Herculane era cunoscută în Imperiul Roman, amenajările în stâncă demonstrând că aici veneau reprezentanții aristocrației romane, locul fiind un centru de relaxare al Imperiului.

 

Privatizarea staţiunii Băile Herculane: 35 de persoane trimise în judecată de procurorii DIICOT

 

Un număr de 35 de inculpaţi, între care se regăsesc acţionari şi persoane cu funcţii de conducere ai unei firme, un fost deputat, un avocat, dar şi un executor judecătoresc, au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT Caraş-Severin fiind învinuiţi, între altele, de constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi delapidare cu consecinţe deosebit de grave, într-un dosar ce face referire la procedura de privatizare a staţiunii Băile Herculane.

Prejudiciul cauzat prin activitatea grupului infracţional depăşeşte 123,32 milioane lei, procurorii DIICOT Caraş-Severin instituind măsuri asiguratorii asupra a 146 de imobile - terenuri, apartamente şi construcţii.

"Prin rechizitoriul din data de 12.05.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Caraş-Severin au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 35 inculpaţi (cetăţeni români, parte dintre aceştia având calităţile de acţionar, administrator, preşedinte consiliu de administraţie, director general, director economic, director executiv, director comercial, avocat, executor judecătoresc, evaluator imobiliar, administrator judiciar, lichidator judiciar, director executiv şi consilier juridic ai Agenţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, deputat la momentul comiterii faptelor), pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, spălare a banilor, înşelăciune, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, sustragere de sub sechestru, violare de domiciliu, distrugere, şantaj, divulgarea informaţiilor secret de serviciu sau nepublice şi fals în declaraţii", se arată într-un comunicat al DIICOT Caraş-Severin, remis marţi.

 

Cum a fost decapitalizată societatea comercială

 

În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2007 - 2016, a fost constituit şi a acţionat un grup infracţional organizat cu scopul de a decapitaliza o societate comercială din oraşul Băile Herculane, prin scoaterea activelor sau a bunurilor din patrimoniul acesteia în dauna creditorilor reali şi, totodată, însuşirea în folosul membrilor grupului a sumelor de bani obţinute.

Societatea din Băile Herculane deţinea în anul 2001, dată la care a fost privatizată, aproximativ 50 de imobile în staţiune, între care cele mai importante hoteluri, restaurante şi ştranduri termale din staţiune. De asemenea, aceasta deţinea licenţă de exploatare a apelor termale, fiind singurul furnizor pentru celelalte hoteluri şi pensiuni funcţionale din staţiune.

Începând cu anul 2001, această societate a fost supusă unor proceduri prealabile de privatizare, context în care, două persoane potente financiar, care deţineau sau controlau societăţi comerciale importante, au fost interesate de aceste proceduri.

Privatizarea societăţii comerciale a avut loc la data de 28 august 2001, când a fost cumpărat pachetul majoritar de 40,92% de către o societate comercială controlată de către unul dintre inculpaţi care, la data respectivă, deţinea 68% din acţiuni.

Citeste continuarea AICI

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel