EXCLUSIV  Dan Barna, mesaj pentru românii din Diaspora: "Le mulțumim TUTUROR!" | EXCLUSIV

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Dan Barna a vorbit, în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate știridiaspora.ro, despre inițiativa "Fără penali în funcții publice". Liderul USR a ținut să mulțumească românilor din Diaspora care au trimis semnături. 

Dan Barna, președintele USR, a fost invitat la interviurile StiriDiaspora.ro, cu numai câteva zile înaintea alegerilor europarlamentare din 26 mai. Liderul USR a transmis un mesaj românilor din Diaspora.

"Profit de întrebarea ta pentru le mulțumi tuturor românilor din Diaspora care au semnat inițiativa Fără Penali. Am primit liste cu semnături din Tokyo, Țara de Foc, Argentina, Islanda, nu mai vorbesc de SUA, Canada și țările europene. Vă mulțumesc! A contat foarte mult. Milionul acela de semnături este rezultatul și al muncii dumneavoastră și a contat, nu a fost puțin lucru. 

Fiecare paas al campaniei a fost o luptă și știți foarte bine lupta pentru a strânge semnăturile. Apoi lupta cu primarii care i-au luat la bătaie pe colegii noștri care le cereau pur și simplu să respecte legea și să valideze acele semnături. Sunt și în prezent primării care au refuzat să elibereze semnăturile. Apoi, golăneala pe care a încercat-o Liviu Dragnea în Camera Deputaților care a încercat să piardă 300.000 de semnături din milionul depus, spunând că nu a găsit copiatoare pentru vechi, legându-se de felul în care erau legate semnăturile. 

Am trecut de Curtea Constituțională, iar acestea este o veste importantă. Românii din Diaspora trebuie să știe acest lucru. Practic, CCR a confirmat faptul că e legitim și normal ca cetățenii României să vrea să pună în Constituție o cerință de acest fel.

Inițiativa spune că nu mai pot să fie consilieri, primari, parlamentari și președinte al României, persoane condamnate definitiv la pedepse privative de libertate pentru fapte săvârșite cu intenție, până la reabilitare. CCR a confirmat că această completare a art.37 din Constituție este un lucru legal și constituțional.

In prezent, inițiativa se află în Parlament și luptăm cu majoritatea PSD pentru a ajunge la vot și apoi la referendum", a declarat Dan Barna, la interviul acordat știridiaspora.ro. 

Urmărește interviul integral:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel