Dan Barna, despre cine va forma coaliția de guvernare a României 

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Facebook @Dan Barna
Sursa foto: Facebook @Dan Barna

Copreședintele Alianței USR-PLUS, Dan Barna, a spus, la Digi24, cine va forma coaliția de guvernare a României, după alegerile parlamentare din 6 decembrie.

„Spuneți că sunteți forța reformatoare a României. Cum puteți fi o forță la o șesime?”, l-a întrebat moderatorul emisiunii de la Digi 24 pe Dan Barna. „Cum adică la o șesime?”, a reacționat politicianul. „În momentul de față, nu se poate face o coaliție de guvernare fără USR-PLUS. Aceasta este decizia pe care ne-a dat-o electoratul. Oamenii au scris pe buletinele de vot că nu se poate fără USR-PLUS. Aceasta este realitatea foarte francă pe care electoratul român ne-a transmis-o nouă tuturor. E nevoie să intrăm la guvernare și se așteaptă de la noi să facem reforme. Aceasta este provocarea și parte dintre cei care au decis să nu vină așteaptă să vadă dacă vom face sa nu într-adevăr aceste reforme. Sunt convins că încrederea oamenilor va continua să crească”, a spus liderul USR-PLUS.

„Singura coaliție de centru-dreapta posibilă este USR-PLUS, PNL și UDMR, pe lângă o parte din reprezentanții minorităților”, a confirmat Barna despre viitoarea coaliție de guvernare a României. „Eu sper că această coaliție va avea resursele de înțelepciune, tocmai ținând cont de mesajul electoratului cu prezența scăzută, să facă acele reforme prin care să începem să reconstruim toți credibilitatea unei guvernări de centru-dreapta de care România are nevoie”, a mai spus liderul USR-PLUS.

Conform rezultatelor parțiale de la BEC, PSD are 30% din voturi, urmat de PNL, cu 26% și USR PLUS cu 16%.  În Parlament mai intră AUR, cu peste 9%, UDMR cu aproape 6% și PMP, cu 5%.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel