Dan Barna, desemnat CANDIDATUL USR la prezidențiale

Narcis Popa |
Data publicării:

Dan Barna a fost ales candidatul USR la prezidențiale, în Congresul de sâmbătă al partidului. Liderul formațiunii a primit 324 de voturi din totalul de 492 de voturi exprimate.

Mihai Goțiu a primit 134 de voturi, Dumitru Stanca - 5 voturi, iar Dragoș Dinulescu 3 voturi, potrivit anunțului făcut de Cătălin Drulă.

Din totalul de 492 de voturi exprimate, 26 nule.

„Chiar cred că România are nevoie de ADN-ul USR la Cotroceni. Cred că obiectul USR-PLUS în campanie e de a transforma România în care copii și tinerii vor să trăiască și mulți vor să se întoarcă. Mulțumesc încă o dată. Alianța USR-PLUS merge la victorie”, a declarat Dan Barna, imediat după anunțarea votului de pe scena Congresului USR.

În cursa internă pentru prezidențiabilul USR au fost înscriși liderul USR Dan Barna, senatorul Mihai Goțiu, Dumitru Stanca și Dragoș Dinulescu. În partea a doua a Congresului, USR va aduce și va vota modificările la statut.

Pe 8 iunie, Comitetul Politic al USR a aprobat o serie de modificări la Statutul partidului, modificări care vor fi supuse aprobării Congresului de sâmbătă. Principala schimbare privește modul de alegere a președintelui USR, în sensul ca acesta să fie ales de toți membrii partidului, prin vot direct. Amendamentul agreat de Comitetul Politic, reunit la Brăila, a fost propus de Dan Barna.

Dacă modificarea Statutului va fi agreată de Congresul USR, atunci președintele formațiunii va fi ales prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat al membrilor USR pentru un mandat de maximum 4 ani.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel