Dacian Cioloș și alți patru europarlamentari au demisionat din USR

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Cioloş: România ar fi intrat în Schengen din 2017, dacă nu era episodul PSD-Dragnea-OUG 13. Acum, ne așteptăm să adere din decembrie
Cioloş: România ar fi intrat în Schengen din 2017, dacă nu era episodul PSD-Dragnea-OUG 13. Acum, ne așteptăm să adere din decembrie

Europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Alin Mituța, Dragoș Tudorache și Dacian Cioloș au renunțat marți la calitatea de membri ai partidului Uniunea Salvați România, anunță aceștia într-un comunicat de presă. Cei 5 înființează partidul RePER.

"Din păcate, conducerea actuală a USR a îndepărtat partidul treptat, dar sigur de valorile și promisiunile cu care noi, eurodeputații aleși pe lista Alianței 2020 USR PLUS, am cerut și obținut votul a 2 milioane de cetățeni români în campania electorală din 2019. Nu vedem la conducerea USR nici dorința, nici maturitatea de a accepta greșelile trecutului și de a schimba o direcție care duce partidul spre irelevanță politică. Nu mai girăm refuzul de a atrage şi promova competențe (oameni și idei) și de a dezvolta organizația. Vedem un cerc restrâns de membri care își consolidează puterea internă prin mijloace politice neconforme cu valorile noastre și ale electoratului reformist din România. Acest electorat aşteaptă răspunsuri”, susțin cei 5 europarlamentari într-o declarație comună.

Cei cinci europarlamentari declanșează tot marți înființarea partidului REPER - Reînnoim Proiectul European al României - „o nouă inițiativă politică de dialog și interacțiune cu societatea și comunitatea de afaceri, care să adune resurse umane și soluții pentru crizele și provocările reale actuale din societatea românească: costul și calitatea vieții, securitatea energetică şi alimentară, statul de drept şi respectul pentru justiție, transformarea climatică și digitală”.

Cei cinci europarlamentari rămân afiliați grupului Renew Europe din Parlamentul European.

„Un proiect politic are datoria de a rămâne constant deschis către societate și mediul de afaceri, de a căuta soluții, de a răspunde nevoii de a coagula oameni și resurse pentru pregatirea profesionistă a unei guvernări pentru 2024. Am înțeles nemulțumirile susținătorilor noștri, vedem că guvernarea PNL-PSD nu reprezintă o soluție şi că nu există o alternativă reală în actualele partide de opoziție. Avem responsabilitatea de a crea această alternativă şi am decis înființarea partidului REPER, pe care îl vom construi împreună cu cei care se vor alătura acestui demers”, spun cei 5 eurodeputați.

Pe pagina partidului, www.partidulreper.ro, inițiatorii admit că există în societate dezamăgire și neîncredere în partidele politice, dar spun că nu este prea târziu pentru a o lua de la capăt.

Dacian Cioloș a fost președintele USR, însă a demisionat la începutul lunii februarie, după ce fostul președinte, Dan Barna l-a acuzat pe acesta că vrea partidul „pe persoană fizică”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel