Dacian Cioloș, despre candidaturile comisarilor europeni: „Problemele de INTEGRITATE au fost DEZVĂLUITE...“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Dacian Cioloș răspunde criticilor lansate asupra eurparlamentarilor Alianței USR PLUS privind poziția lor față de candidaturile la posturile de comisari europeni.

Liderul grupului „Înnoim Europa” din Parlamentul European, Dacian Cioloş, și totodată lider al alianței USR-PLUS, face precizări cu privire la poziția europarlamentarilor din cadrul alianței referitoare la  candidaturile la posturile de comisari europeni din partea României.

„Pentru că în spațiul public din România au apărut numeroase întrebări și opinii legate de poziția europarlamentarilor Alianței USR PLUS față de candidaturile la posturile de comisari europeni, facem următoarele precizări:

1. Europarlamentarii USR PLUS îi vor trata în mod egal pe toți candidații. Și pe cel român, și pe cel francez, și pe oricare alt candidat pentru un post de comisar european. Vom folosi aceleași criterii de evaluare: raportarea la valorile Uniunii Europene și angajamentul de a respecta aceste valori, integritatea candidatului și posibilele conflicte de interese.


2. În cazul Rovanei Plumb au apărut deja puncte de vedere ale europarlamentarilor USR PLUS, pentru că activitatea doamnei Plumb ne este cunoscută de mai mult timp. Atât poziționarea ei în raport cu valorile europene, cât și problemele de integritate au fost dezvăluite pe larg de presa din România. În cazurile celorlalți candidați la posturile de comisari europeni, vom solicita același tip de informații pentru a putea judeca cu egală măsură“, a precizat DAcian Cioloș într-o postare recentă pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Dacian Cioloș, despre Rovana Plumb: "Dacă va fi respinsă putem desemna alt candidat"

 

Explicațiile europarlamentarului vin după ce liderul PLUS, Dacian Cioloş, a declarat, luni, că există o mare posibilitate ca Rovana Plumb, propusă comisar european din partea României, să fie respinsă, deoarece sunt semne de întrebare privind integritatea sa.

Ulterior, Fostul ministru Daniel Funeriu a lansat un atac la adresa liderilor USR şi PLUS Dan Barna şi Dacian Cioloş cu privire la susţinerea Sylviei Goulard, pentru comisar european pentru Piaţă Internă, aceasta fiind anchetată în Franţa. Funeriiu se întreba dacă primează loialiitatea faţă de Macron. "Domnule Cioloş, domnule Barna: veţi vota pro sau contra compatrioatei mele, Mme Sylvie Goulard? Dacă da, cum veţi împăca chestia asta cu excelenta iniţiativă "Fără Penali"? Accept, strict pe temă, şi răspuns de la dl. deputat european Tudorache. Care, dacă se exprimă pe subiect, sigur va fi preluat înainte de formularea răspunsului de ziare punct com. Întrebare suplimentară pentru domnul Dan Barna: sunteţi sigur că Parlamentul European nu (mai) e foarte bine informat referitor la aspecte legate de anticorupţia din România? Că atâta timp cât Monica Macovei era acolo eu ştiu că era perfect informat. Oups, am uitat... Monica nu e omnou. E doar Om", scria Daniel Funeriu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel