Dacian Cioloș, cap de listă la europarlamentare

Narcis Popa |
Data publicării:

Membri PLUS au stabilit lista candidaților la alegerile europarlamentare. Candidatul cu cele mai mlte voturi a fost chiar Dacian Cioloş.

Din cei 7.262 de membri ai partidului, 4.809 și-au exprimat preferințele. Astfel, 43 dintre cei 152 de candidaţi au trecut de prima etapă a evaluării din interiorul formațiunii politice.

Potrivit informaţiilor postate pe site-ul Partidului Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS), dintre cei 43 de candidaţi care au trecut de prima etapă a evaluării interne, 22 sunt femei şi 21 bărbaţi, primul pe listă, după numărul de voturi, fiind Dacian Cioloş.

Potrivit aceleiași surse, numărul de voturi obţinute de candidaţi va reprezenta baza de evaluare a criteriului de atractivitate electorală, care va avea o pondere de 30 la sută din scorul final obţinut de fiecare candidat.


În faza următoare, o comisie de selecţie va evalua criteriul competenţei candidaţilor, care va reprezenta 40 la sută din scorul final.

Evaluarea candidaturilor va avea loc în perioada 16 - 22 ianuarie, timp în care aceştia nu au voie să contacteze membrii comisiei, doar cei din urmă având acest drept.

În a treia fază, Biroul Naţional al PLUS rezultat în urma Convenţiei Naţionale, care va avea loc la sfârşitul lunii ianuarie, va evalua al treilea criteriu - diversitatea şi meritul organizaţional, care va reprezenta 30 la sută din scorul final.

În urma aplicării celor trei criterii menţionate, Biroul Naţional va înainta Consiliului Naţional spre validare lista finală de candidaţi la alegerile europene din 26 mai 2019.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel