Cursele Craiova – Italia, suspendate

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Cursele Craiova- Italia şi retur au fost suspendate. Autorităţile au decis ca toate avioanele care vin din alte zone ale Europei să fie dezinfectate pe Aeroportul Internaţional Craiova. Stewardesele nemulţumite de condiţiile din spaţiul de carantină au primit altă cazare.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că a discutat cu conducerea aeroportului şi s-a decis ca toate aeronavele care ajung la Craiova, indiferent de destinaţie, să fie dezinfectate.

„Chiar în această dimineaţă am vorbit cu directorul aeroportului şi este clar, din acest moment nu mai pleacă niciun avion de la noi, nu mai vine niciun avion din Italia. S-a luat hotărârea ca toate avioanele care vin, indiferent cu ce scop şi aterizează pe aeroportul din Craiova, să fie dezinfectate şi avem şi un aparat special, o lampă cu raze infraroşii pe care nu o au celelalte aeroporturi, noi am cumpărat-o. Şi cu această lampă intrăm în avion şi dezinfectăm şi în felul acesta avem această siguranţă că nu ne aduce cineva ceva, nici nu pleacă cu ceva de aici", a declarat Ion Prioteasa.

 

Veniturile aeroportului au scăzut

 

Potrivit acestuia, problema coronavirusului afectează şi activitatea Aeroportului Internaţional Craiova. După ce singura companie care operează aici şi-a anulat cursele către Italia, veniturile aeroportului au scăzut, aşa că şi salariile angajaţilor vor fi afectate: „Zboruri mai puţine înseamă şi indicatori mai slabi ai aeroportului. Asta înseamnă că afectează şi personalul de acolo, salariile şi alte lucruri. Va trebui să fim alături de ei pentru că, în acest moment, chiar trebuie să le mulţumim pentru modul în care s-au comportat în această perioadă de timp şi pentru faptul că au fost în prima linie alături de ceilalţi".

 

Loc de cazare stewardeselor

 

Ion Prioteasa a declarat că autorităţile din Dolj vor sprijini compania aeriană care operează pe Aeroportul Internaţional Craiova, iar primul pas a fost să ofere un alt loc de cazare stewardeselor care au fost nemulţumite de condiţiile din spaţiul de carantină.

„Aţi văzut că am avut şi un caz unde întreg echipajul unui avion, piloţii şi stewardesele au trebuit să intre în carantină. Poate că acum vă putem spune mai multe. În momentul în care au fost duşi la carantină nu au fost foarte mulţumiţi de ce au văzut pe acolo. Au şi trimis nişte mesaje şi fotografii la Geneva sau Budapesta, şi atunci am luat măsura să-i mutăm într-un alt spaţiu şi să le asigurăm acolo şi confort şi intimitate. Şi, în ultimă instanţă, firma care operează pe Aeroportul Craiova, de altfel singura, suntem în stare să facem multe lucruri pentru ei, numai să-i ţinem aici, să nu plece în alte părţi", a spus Prioteasa.

Potrivit autorităţilor din Dolj, pe Aeroportul Internaţional Craiova rămân doar cursele către Londra, Madrid, Barcelona, Paris și Bruxelles.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel